Mellandagsrea

Sitter på båten hem igen. Har varit på mellandagsrea med mamma (och halva ålands befolkning). Var packat till max imorse. Fick en av de sista platserna bak i aktern. Slapp hursom hyllan, men nu blev vi inpackade där istället.. Hmpf.

Hittade inte det jag sökte mest efter i Täby, men däremot så tror jag att jag nu har en fulländad klädsel tills torsdagen. Så, jag slipper gå naken.

Är trött, trött, trött. Ska bli skönt att få komma hem. Ta en sväng via Malin (om de fortfarande är kvar) och sen iväg mot lägenheten och en varm dusch.. Ska försöka komma ihåg lite simkläder, hade tänkt simma imorrn på Mariebad med Edo. Skulle vara rätt skönt att få röra på sig och att samtidigt få upp värmen ordentligt!

Känner hur stressen inför hemtentan växer. Måste börja nu snart. Och jag som lämnade en av böckerna kvar i sundsvall efter att jag trodde att den inte behövdes. Illa, illa. Nå, jag får väl komplettera när jag kommer fram. Det värsta som kan hända är att jag blir underkänd och får skriva om. Inget annnat.

Har ingen lust att åka igen om en vecka. Det är ju så bekvämt att vara hemma hos mamma och på åland. Det är ju kallt i Sundsvall! Dessutom så måste jag då kanske göra lite mera än att bara förflytta mig mellan soffan och  sängen. Eller sängen och schäslongen om jag är i lägenheten. Hmm..

Nej, nu ska jag surfa vidare, sen är det strax dags att börja kliva av båten, men först ska mamma komma in på passagerarsätet fram genom att klättra genom bilen. Kan bli rätt kul att se.. Förlåt, men sant. Hehe

Ha det!

/T


Framsteg

idag har det gjorts framsteg på projektet. Efter några dagars inte-tänka-på-lila-spöket så har jag nu valt att börja tänka på det igen. Måste göra det så jag får något gjort. Speciellt när min kurslitteratur sitter fast på ICA Nacksta och jag inte kan hämta ut den innan den skickas tillbaka. Så något ska göras. Som att köpa tyg tex.

Tyg; 4,75€ (ca 47,50kr)

Var på stan idag, första gången på länge. Var visserligen ner på stan den 23e när jag klippte mig, men då gick jag mest raka vägen till Anna och sen raka vägen till bilen. Inte så mycket mer än det. Men efter dagens jakt på diverse saker inför nyår har jag kommit underfund med hur skönt det är att få bo i Sundsvall. Där hittar man så gott som det mesta man behöver. Där är det inte prissatt med en prislapp med ett överpris eller ett mycket begränsat utbud. Utan det mesta finns.

Så imorrn ska jag och mamma åka Rålfen T&R samt ta en tur i Täby C. Har inte varit där på ett tag, så det ska bli skönt att få kolla runt lite. Har några grejer jag letar efter tills torsdagen.

Har måkat in årets första egna julstjärnor också. De går inte att få tag på i sverige, så när jag var på julkaffe till mina gudföräldrar på juldagen kunde jag har slevat in hela fatet. Men väluppfostrad som man är så tog jag bara en. Men, nu när jag är hos mamma, så hittade jag ingredienser så nu har jag bakat egna. Åt två på raken. Tyvärr brände jag gommen, men det är väl saker man får ta när man är glupsk och grymt sugen..

Annars har det inte hänt mycket de senaste dagarna. Var och köpte en ny tv med mamma idag. Fick inte in den i hennes bil. Var på väg att åka och byta bil när någon mamma kände kom förbi, skrattade samt erbjöd lastrum i hennes bil. Mycket angenämnt! Ibland är det bara bra att man bor på en liten kobbe där alla känner alla. Haha!

Nej, nu ska jag kila. Kika lite TopGear sen sova. Lång dag imorrn.

Ha det!

/T

Lyckat!

Hade en mycket lyckad kväll igår. Om man bortser från kombon snöstorm och ballerinatossor. Men, jag hade det mycket trevlgit när jag väl kom fram. Tyvärr så har jag grymt ont i nacken idag, blev lite väl mycket dans igår. Fast, det var det värt!

Dagen har mest gått åt till att sova och ta det lugnt. Mycket skönt när man inte har något som man borde göra (ja, jag har förträngt hemtentan och grupparbetet). Vill inte börja med det! Usch!

Har varit hemma hos mamma och ätit middag med morbror och hans fru. Rätt trevligt.

Nu ska jag dega vidare i fåtöljen och bara glo. Mycket trevligt. Ska väl äta lite godis på det.

Ha det!

/T

Hemma-hemma

Ligger i min egen säng hemma hos mamma. Känns rätt skönt ändå. Att bara ligga här och veta att morgondagen innebär julafton.

Har haft en bra, men rätt händelsefull dag. Klippning, städning, några rundor med bilen, Kartellen (måste smuggla med mig Pirkka-produkter till sverige), farmor.. Har dessutom hunnit vara mycket med både mamma, syster yster och Tommy. Mysigt! Just nu ligger jag här och känner mig mycket tacksam över de tre. De är ju så rara (där trillade det in lite vuxenpoäng till). Har även sett på när syrran och Tommy plockade ihop granen och så har jag klätt den efteråt. Är rätt nöjd ändå.

Känns riktigt bra att vara hemma. Mycket stressigt och många tankar runt skolarbetet. Men, nu tänker jag ta jullov några dagar och bara strunta i det. Jag orkar inte! Speciellt inte när jag drömmer om pricetaggar och lila fotavtryck.. Så en paus är välbehövlig.

Imorrn är det julafton. Ser både fram emot det och inte. Vet hur trött i öronen jag är efter att ha ätit julmiddag. Men, iår blir den lite senare, inte direkt under Kalle, så kanske det blir en bra jul? Och iår kan jag lira lite GH på maten..

Nej, nu ska jag slå ihop datorn och sova. Det är en lång dag imorrn med.

Ha det!

/T



Jag och Mie förra juldagen hos mig innan Arken. Hoppas på en lika bra kväll på fredag!!

Mm. Sova var det.

Hemma!

Är äntligen hemma på åland. Tyvärr gick det lite illa med planeringen av hu lång tid det skulle ta att köra hem från sundsvall. Gick lite långsammare än vad jag hade trott på vissa ställen. Så jag blev lite sen. Men, jag hann både in till gävle med Ullis och hela vägen ner till Kapellskär (trots min mors nervösa rop i telefonen)

Idag ska jag iväg till Anna och få håret fixat. Ska bli skönt! Kan behövas. Sen blir det att hjälpa mamma och sen blir det att spela bingolotto.

Nej, nu ska jag snart kila. Ska gräva fram bilen också.

Ha det!

/T

Packning

Känner hur bara berget av packning växer och växer. Hur ska jag få med mig allt? Tur att jag har bilen! Annars skulle det vara mycket svårt!

Men, sen vill jag gärna ha med mig alla mina saker hem över jul också. Eller inte riktigt alla, men mycket som jag tycker om och använder. Har dessutom mycket svårt att sålla. Därför blir det både det ena och det andra som får åka med mig söderut (jepp, imorrn bär det av mot söderns värme, dvs Åland).

Grävde fram min bil idag. Är glad över snöborsten jag köpte häromdagen! Visste att den skulle behövas. Här har det vräkt ner snö, låg runt en 20-25cm på min bil. Har runt en 10 cm på min balkong (den ligger under tak).

Nej, om jag skulle ta och ta natt och stiga upp lite tidigare imorrn och packa det sista innan handledningen.

Låter som en bra idé.

Godnatt, ha det!

/T

Inte tip-topp

Usch. Steg upp för en timme sen. Är grymt trött och känner mig inte helt 100. Har mått lite konstigt sedan igår kväll.

Hade tänkt köra till skola idag, men eftersom det har bokstavligen vräkt ner snö under gårdagen, så vet jag inte med den saken. Får gräva fram bilen lite senare idag när jag har kommit från skolan. Så det får bli att cykla (om jag vågar).

Idag ska jag också försöka få lägenheten städad och alltidng packat. Har tyvärr en hel del mat i kylen som borde ätas upp. Vet inte om det klarar färden hem från Sundsvall. Så ikväll lutar det nog mot att frossa.. Haha.

Nu ska jag torka håret, sen bär det så småningom iväg mot skolan.

Ha det!

/T

Fanny&Alexander

Det jag gillar mest med julen är att det nästan alltid går en jul-film på tv varje dag. Igår var det Grinchen, idag är det Fanny och Alexander.

Fast, Fanny och Alexander är egentligen en rätt dyster film och rätt sorglig. Men jag tycker ändå om den. Och den har ju så bra skådisar också! Många från Astrid Lindgren-filmerna.

Gårdagen var rätt trevlig. Sådär lagom och så. Rätt gott med julmat. Speciellt då jag inte äter det allf för ofta. Har kommit in i en period då jag börjat gilla det igen. Har tydligen blivit sämre på pingis än vad jag trodde. Men jag lyckades få till några få bra bollar.

Är snöstorm till och från här idag. Vet inte om jag våga mig ut. Ska egentligen jobba på vårat grupparbete på skolan. Hoppas att det lugnar ner sig. Men det är ju rätt varmt nu ("bara" minus 5grader) så lite snö har väl ingen dött av..

Nej, nu ska jag kolla igenom gårdagens bilder på kameran.

Ha det!

/T


Skönt!

Är hemkommen från en kväll hos Malin. En lugn och skön kväll.

Har däremot äntligen fått början till att skriva av mig. Puh! Känns bra! För det finns för mycket som har byggts på under hösten känner jag. Så lika bra att börja välla ur sig en del.

Nej, nu ska jag sova.

/T

BSB

Sitter och kollar lite halvt på en konsert på mTV med BSB. Det skumma är att jag tycker att de fortfarande är trallvänliga och helt ok att ha på sådär i bakgrunden. Är inget stort fan av deras gemensamma dans, men det hör väl till deras image. Som på den gamla goda tiden.

Blev att fundera på hur de ser ut nu för tiden. En kul grej är att jag tycker att Nick carter liknar en hel del på Emmas pojkvän Robert. Men så vitt jag vet och minns så var väl Emma en Brian eller en Kevin-tjej? Ingen Nick-tjej. Eller? Haha.

Vilka minnen.

Igår kokade jagg knäck och bakade delarna till mitt pepparkakshus/pepparkakstorn. Är mycket stolt över hur min knäck blev, för jag brukar alltid få den för lös när jag kokar. Men iår blev den bra. Kanske inte lika bra som mammas, men bra för att vara min.

Nej, nu ska jag nog börja göra något av denna dag.

Ha det!

/T

Sista

Medan jag stod och kokade ihop morgonens gröt så kom jag på att det här nog är sista morgonen som jag börjar 8 innan jul. Efter helgen har jag eger arbete på måndag och på tisdagen så börjar jag 11.

Känns skönt att veta att det går framåt och att jag får sova lite mera.

Är lite fundersam just nu. Min högra häl är svullen, som ett skavsår, och nu har även min hälsena börjat ömma. Hmm? Är det samma problem som med mina lilltår (inte problem denna vinter). Kan ju inte gå till en läkare, för de vet ju inte vad problemet är.

Idag har jag som sagt workshop hela dagen. Sen blir det knäckkokning och lite pepparkaksbak tror jag. Ska baka delarna till mina hus.

Är inte alls sugen på att bege mig ut i kylan. Just nu ligger det på -17 grader/MINUS SJUTTON GRADER! Usch! Blir nog pälsa på sig ordentligt!



Såhär mysigt var det i januari en tidig morgon.

Nej, nu ska jag pälsa på mig. Sen ska jag börja bege mig.

Ha det!

/T

Spökjakt

Skolan igen och jobbar. Har en uppgift med ett företag som heter Lila Spöket (jepp, LILA spöket). Ska göra en fullständig grafisk profil åt dem. Så just nu är det enda man ser i datasalen är spöken i alla dess färger och former. Rätt kul syn ändå.

En annan sak som inte är så mysigt är det att det just nu är -14 grader ute! Gillar nog när det är kallt och snö och någon minusgrad. Och nu menar jag NÅGON minusgrad, INTE fjorton!! Tog ett bra tag innan jag fick tillbaka känseln och funktionen i mina fingrar. Inte så kul att försöka jobba vid datorn då..

Nej, om jag skulle återgå till mina spöken. Ha det!

/T

Kul?

Hittade den här artikeln på expressen.se. Jättekul att veta att så gott som hela min resväg hem från Sundsvall är rödsträckad.. Det är allt annat än kul.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1815770/julens-varsta-vagar

Sen att det dessutom bara blir värre efter helgen då julruschen kommer igång. Blä! Blir nog bara att starta lite tidigare och hålla huvudet kallt.

Nej, nu ska jag nog njuta av att jag börjar 13 imorrn och att vi har en bra grundidé på gång också.

Ha det!

/T

Ny dag, nya tag

Handledning idag. Känns rätt bra inför den, har rätt bra skisser och bra idéer på vad vi vill göra så. Så det känns tryggt och skönt.

Sitter och lyssnar/kikar med ett halvt öga/öra på MTV. Har kommit mer och mer underfund om en låt som jag mer eller mindre avskyr. Det är Ke$ha-TikTok. Den blir bara sämre och sämre för varje gång jag hör den.. Det är ingen låt som växer, utan en låt som sjunker. Usch!

Nej, om jag skulle ta och börja fixa mig inför skolan. Sen hoppa på cykeln och bege mig till skolan. Nu är det bara 6 dagar kvar, sen får jag åka hem.

Ha det!

/T

Nacksta, igen

Har funderat en del på hur jag tycker om att bo här uppe på kullen/Nacksta. Och nog är det mer och mer helt ok. Jag börjar nog trivas en del. Visst är det lite utanför stan och nog skulle det vara trevligt att bo lite närmare skolan och stan. Men, samtidigt. Då skulle jag få en mindre lägenhet till samma hyra (om inte få mer i hyra, tex Förrådet går på 5000kr i månaden).

Men en sak som inte är så kul är att lite nu som då stänger de av vattnet, som imorrn mellan 8 och 17. Jättekul! Men, som tur är så är jag i skolan under dagen, så jag får klara mig. Detta resulterade i att jag fick hoppa genom duschen nu på kvällen inför morgondagens kundmöte.

Ska bli intressant med kundmöte! Vill se hurdan profil de har sedan tidigare.

Nej, nu ska jag nog krypa isäng.

Ha det och godnatt!

/T


Kursstart

Hade kursintroduktion idag på nya kursen; Reklamkommunikation. Fick en rätt stor uppgift som vi ska göra över hela kursen i grupper. Lät rätt kul och fick en bra grupp med. Satt efter sista föreläsningen satte vi oss och spånade lite, känns som om vi fick en hel del bra idéer.

Skulle nyss börja skriva etiketter till min julklappar, men har tydligen lyckats tappa bort dem i lägenheten. Förstår inte hur jag kan göra det?! Har snart vänt upp och ner på allt som går att vända på. Blir nog att ta en ny vända och leta.

Nej, nu leta vidare. Sen förhoppningsvis kan jag börja skriva etiketter.

Ha det!

/T


Jag och min soffa

Idag har jag spenderat mer eller mindre hela dagen i soffan. Har skrivit min projektrapport också. Blev inte som jag hade befarat heller. Skönt! Får se om jag fick den inmailad ordentligt, min web-mail vill inte riktigt med min dator.

Har sett på lucia på tv tidigare ikväll. Mitt endra luciatåg på två år. Förra året var jag och mamma till sverige och julhandlade, så då såg vi inget heller.

Har köpt pepparkaksdeg också. Känns hemskt att säga det, men jag har KÖPT deg. Visst, jag har redan lagat en omgång pepparkakor (varav hälften brändes), men ändå. Fast, den här degen är inte till för att ätas, utan ska bli till ett pepparkakshus. För det äter man ju ändå inte, då kan man köpa ogod köpedeg (min mamma har lärt mig att man inte får säga äckligt om mat, därför får degen heta OGOD).

Satt och kikade i min pepparkakshusbok idag. Funderade på vilket jag ska göra. Är lite sugen på att baka Eiffeltornet, men samtidigt vill jag baka leksaksbutiken. Får se om jag orkar laga två.. Kan ju ha ett hemma hos mamma och ett hos Edo. Frågan är bara hur jag ska få dem att hålla ihop hela vägen hem till kobben? Vad är smartast här nu? Att ha det ihopklistrat eller frakta det i delar och klistra ihop det hemma? Hmm?

Måste fundera.

Nej, nu ska jag återgå till min soffa och se vidare på filmen på tv.

Ha det!

/T


Finns så mycket

som jag skulle vilja skriva om, men det får jag nog hålla för mig själv.

Gårdagen gick som vanligt i vågor. Trevligt, mindre trevligt, trevligt, riktigt trevligt och till sist inte trevligt, så jag cyklade hem.

Idag ska min projektrapport skrivas. Hoppas att den inte blir för mycket färgad av gårdagens händelser. Ska försöka samla mig lite grann och skriva och titta på snön som faller. Skulle vara trevligt om snön håller sig kvar nu så blir det ordentlig vinter.

Nej, nu ska jag kika klart på en dokumentär. Sen ska jag knåpa ihop rapporten.

Ha det!

/T


Julklappsönskningar

Har nu fortsatt att bygga på min julklappsönskelista. Och har nu kommit på en sak jag önskar mig; en prenumeration på Xit. Dvs att den kommer sådär någon dag efter att den kommer ut hemma på åland dimper ner i brevlådan.

Just nu läser jag den på nätet som pdf. Men, jag vill ju ha den på riktigt, att kunna hålla i den och samtidigt kunna lämna någon artikel framme för att åtekomma till den senare i veckan. Risken finns ju också att man missar något intressant när man bara bladar igenom på nätet.

Sen är den utmärkt (i mitt tycke) att visa för svenskarna hur ålänningar fungerar. Eller, nja nära på iaf. Som senaste tjuvlyssnat;

"TVÅ RÄTT ”GLADA” KILLAR PÅ ROSELLA:
– Ääh du, nu går vi till ICA.
– ICA?
– Ja, alltså baren, gammalt kött i
ny förpackning."

Är inte detta klockrent så säg? Eller kanske;

Tror detta ska ha hänt i kön vid Dixie. Dixie=nattmatshängout.
Papa Dee glider förbi i kön.
En köande förfriskad ålänning:
"Öpp öpp öpp, sist i kön!
Papa Dee: Vet du inte vem jag e?
Ålänningen: Nää
Papa Dee: Jag e faktiskt Papa Dee!
Ålänningen: Jag skiter i vems pappa du ä! Sist i kön!"

Såhär kan man också beskriva Arken;

Arken, kille, precis innanför nattklubbsdörren, runt 1-halv 2 tiden
-Vad är det här för jävla porrklubb?


Så nu önskar jag mig, kära tomten/mamma/syster/Edo mfl en prenumeration på XIT.

Ha det!

/T

Electric Banana band

Har astnat inne på YT igen. Har hittat precis vad som är min kopp te; Electric Banana Band. Sitter och funderar på om jag skulle jaga reda på någon låt att ha som ringsignal. Skulle vara rätt uppiggande i datasalen om det börjar låta "Zvampen" eller så.

Men, jag tror att min "You can call med Al" får duga ett bra tag. Har halvt om halvt blivit min signaturlåt.

Men, jag måste lägga upp den här videon, den är ju så klockren.



Varför görs det inte sådanahära barnprogram längre?



Den här låten har jag tom med på kassett. Det är grejer det!

Nej, om jag skulle ta och göra något av den här dagen?

Ha det!

/T

Monki

Nu har jag det! Igår när jag gick i Birsta och kollade på kläder och annat så kom jag på varför jag nästan aldrig kommer ut med något från Monki. De har ju rätt snygga kläder och så, men det är först när man ser kläderna på någon annan som man ser hur kläderna verkligen ser ut.

För när jag går på Monki så får jag nära på epilepsi (jag har inte elipepsi vanligtvis) eller nära på att utveckla det. För det är speglar, hemska färgkombinationer och hemsk musik. Det är då som jag har svårt att koncentrera mig på själva kläderna. Och när jag inte orkar kolla efter noga, så blir det inga köp.

Enda gången jag kom ut därfirån med något hade jag Matte med mig som hjälp och stöd.

Ojoj. Nej, nu ska jag nog gå och knyta mig. Har praktisk tenta imorrn 9-13.

Ha det och godnatt!

/T

Trevligt

Gårdagen var riktigt trevlig! Klämde in oss i min lägenhet och kikade på film. Började med 2012 som inte var någon direkt höjdare. Satt mest och diskuterade hur dålig själva filmen var. Efter lite glögg blev det att kika på The Hangover istället. Mycket bra!

Igår var jag även på klubbkväll på MUS. Synd att vi var så några. Men, jag fick ju en lätt sminkning i rosa (som kanske inte är min favoritfärg). Hittade en vätska som kan vara mycket bra att ha till att göra egna eyliners med. Nu borde jag snart ha allt inför julen.

Idag har vi genomgång av allas arbeten. Eller iaf klassens arbeten. Har sett en del, men inte allas. Har sett några som är riktigt snygga!

Ska ta och börja göra mig i ordning och bege mig mot skolan. Om jag ser något i dimman. Är det inte regn eller mulet i den här stan, då är det dimma. Hmm. Men nästa vecka har deet lovat -10 och snö. Wohoo!

Ha det!

/T

Illa, illa

Min hemlängtan börjar växa. Ska bli så skönt att få komma hem och bara vara lite ledig igen! Blev tyvärr inget jobb över jul. Men så bli det när man får jullov först den 22a. Men så är det när man pluggar på universitet och har en kurs över jul.

En sak som däremot känns lite illa är att jag saknar Arken lite grann. Hemskt att säga den, men jo jag saknar litegrann den strandade finlandsfärjan. Men just nu ser jag fram emot att gå på Arken på juldagen och under julhelgen. För då är det packat med folk. Vilket gör finlandsfärjan lite mer intressant. Det är under "lågsäsongen" som man verkligen märker hur finlandsfärjan ser ut..

Usch. Nej, nu måste jag göra något annat så jag slutar tänka på Arken och hemfärden.

Ha det!

/T

På väg

Jag och Jenny har jobbat på riktigt bra idag! Har lämnat in, men kan fortfarande ångra oss och fixa på det om det vill sig illa. Har deadline imorrn kl.12. Känns skönt att snart ha det över. Synd att kursen snart är över, har gått för fort tycker jag. Har lärt mig så mycket nytt!

Ikväll har jag mest legat och degat. Skönt! Hade tänkt stiga upp tidigt imorse för att åka och simma innan skolan. Men, tji fick jag. Men så blir det när man inte får sova nattetid..

Får se om det blir så imorrn istället. Skulle vara skönt. Eller om jag bara masar mig ner för backen till Friskis. Hmm?

Har nog suttit för länge framför datorn nu, min huvudvärk talar om för mig att jag nog borde stanga av nu och göra något annat. Ironiskt nog så är ordet som dyker upp i mitt huvud (pääsärkky, eller hur det nu stavas)

Nej, nu ska datorn få vila och mitt huvud vila.

Ha det och godnatt!

/T


Medhåll

Hittade den här artikeln på aftonbladet.se och jag håller helt med Katrin.

Jag minns när jag jobbade på Robert's. Ett ställe som redan var trångt som det var. Att sen få någon som prompt ska ha in sin barnvagn också. Ska inte räkna upp svordomarna man räknade upp i huvbudet medans man klistrade på leendet som ser ut att betyda "Åh HEEEEEEEEJ, välkommen!" Men som eg betyder, "varför tar du in din barnvagn för?! Ser du inte att det är trångt som det är?!"

Så jag är FÖR att förbjuda barnvagnar och kanske tom skrikiga ungar. Det finns inget värre än det. Egentligen är det ibland föräldrarna som är värre än ungarna. De sk. lattemamorna som belamrar varje café med sina vagnar och sitt tjatter.

Nej, nu ska jag ta och se vidare på film och äta något. Kurrar lite i magen.

Ha det!

/T

Ansikte

Just nu blir jag bara mer och mer irriterad på ansiktet på min curlare. Hur jag än gör blir hon inte bra. Hon ser mer ut som en rätt stabil dam. Ingen höjdare.. Det blir ett sista försök, sen ger jag upp!

För övrigt en rätt ok dag idag. Lite småtrött. Men, kunde varit värre. Tanken på att jag snart får åka hem på jullov gör att jag jobbar på. Men att vi har deadline på onsdag gör mig lite lätt stressad.

Nåväl.

Nu jobba vidare.

Ha det!

/T

Nana and Gramps

Skrev nyss ett julkort till Paula och hennes familj. Har i flera dagar tänkt på mina veckor i usa. Fortfarande känns det så verkligt, men overkligt på samma gång.

De här två saknar jag en hel del också; Nana and Gramps



De är mina extra mor/far föräldrar. Eller hur man nu ska säga..

Finns så mycket jag saknar och längtar tillbaka till.

Newport, New York, Boston, New Hampshire.. Att bara sätta sig på T från Orient Heights och hoppa av på Gov. Center. Vill kika på basket, gå på Fenway park och se på RedSox.

Att få möta våren i NY var bland det bästa jag varit med om. Kan knappt fatta det när jag tänker på det nu.



Mållös.

Nej, nu ska jag återgå till det jag höll på med.

Ha det!

/T

All over me

Sitter och läser igenom en dagbok jag har på internet. Ingen som jag skriver allt för ofta i, skrev oftare före jag började blogga. Hittar en hel del intressanta inlägg. Hittade även en låt som jag inte lyssnat på sen jag-vet-inte-när. "All over me - The Benjamin Gate".

En annan sak som jag hittade var;

"Att älska är att beundra med hjärtat
Att beundra är att älska med hjärnan"

Tänk på det!

/T

Sugen

Efter att ha läst den här artikeln blev jag riktigt sugen på att sticka iväg och jobba. Fast jag vet hur jävligt det är. Det är ingen höjdare vad jag hört av Edo. Men, det skulle vara något att minnas för livet.

Visst, att jobba för tusentals dryga amerikaner varje dag i sex månader är väl inget att hurra över, men hellre det än att jobba hemma på åland och träffa dryga ålänningar (ingen nämnd, ingen klämd).

Jag vill, jag vill, jag vill! Jag saknar jobbet på sjön!

Hmm.

/T

Gone in 60 seconds

Det är den enda filmen jag kan se utan att störa mig på Angelina Jolie.

En av mina favoritfilmer, vet inte varför. Tror nog det beror på de mycket snygga bilarna. Inget man ska titta på när man är hungrig eller liknande.

Har varit hos Jenny en sväng. Var tänkt att ta en sväng via Kåren och kika på efterföljderna till Caps-turneringen. Men, en del spelade in och jag valde att åka hem. Vissa saker ska man lämna och inte fråga för mycket. Kanske lika trevligt att låta saker och ting koka ihop medans man gör något annat för att se resultatet lite senare. För jag har mina aningar..

För övrigt vaknade jag rätt sur idag, vilket gjorde att resterande av min dag var rätt grinig, eller tills jag fick träna. Var via Friskis och gymmade lite. Mycket skönt och befriande.

Har hört det ena och det andra idag som spädde på mitt humör. Men, det släppte.

Borde eg skriva ett långt inlägg om glasberg, oansvariga föräldrar och mycket annat. Men, det finns en risk att jag klampar på för många människors tår då, så jag får se. Trots att jag har flyttat bort från Åland, så finns det några som därifrån som läser vad jag skriver. Och jag vill inte bli påhoppad av en gravid i min ålder när jag handlar på Kantarellen, så jag låter det vara osagt.

Nej, nu mera film och sen sova.

Ha det!

/T


Nöjd

Har kravlat runt på golvet och slagit in ytterligare några julklappar. Har smålett lite fånigt medans jag slagit in. Är gryt nöjd över årets julklappar till Mie, Malin och Emma. Kan bli många förvånade miner, men sen blir det nog många skratt.

Köpte mammas julklapp idag. Så nu har jag alla inhandlade.

Just nu snöar det så fint här i Sundsvall, men imorrn lär det väl vara borta och utbytt mot ösregn. Usch! en grej som är trevligt med att bo såhär i "norr" är ju att det brukar bli vita vintrar. Inte klagar jag, den enda som klagar är väl min bil som inte gillar vägsaltet..

Men nu ska jag återgå till mina julklappar.

Ha det!

/T

På väg

Känns som om det här ex.arbetet är på väg mot något nu. Har suttit en stund i skolan och jobbat nu, har illustrerat en ut svenska curlinglaget. Tyvärr så blir jag inte nöjd med hennes ansikte. Hon blir inte som jag vill. Men, fundera på om jag ska ta med mig henn hem och fundera lite på hur jag ska göra.

Blir nog att ta en funderare.

Ska snart ge mig och bege mig ut till Birsta och fixa mammas julklapp och inhandla lite mat.

Jobbigt när all inspiration har flugit sin kos!

Nej, nu jobba det sista, sen tar jag helg.

Ha det!

/T

Fixat

Nu har jag börjat fixa lite smått på min bloggdesign. Är inte helt nöjd än, men det kan inte bli sämre. Ska bara få ner PS och få det att fungera, sen kanske jag kan fixa till en lite bättre header.

Borde leta lite adresser när jag ska skicka julkort. Vet att jag kanske har adressen hemma hos mamma, men inte riktigt exakt var..

Känns skönt att de har ändrat i schemat i den kommande kursen, så nu har jag handledning fram till kl12 den 22a december. Skönt! Då hinner jag packa i bilen och allt, utan att få någon rest eller så för att jag sticker tdigare. Så då är det bara 19 dagar kvar, sen är jag på väg hem. Mys!

Nej, nu ska jag leta bilder till ex.uppgiften. Sen blir det att tvätta.

Ha det!

/T

Seal - Love's Divine

Den här låten kom och fastnade nu för bara några minuter sen. Mycket bra och soft låt.

Then the rainstorm came, over me
And I felt my spirit break
I had lost all of my, belief you see
And realize my mistake
But time through a prayer, to me
And all around me, became still 

I need love, loves divine
Please forgive me now I see that I’ve been blind
Give me love, love is what I need to help me know my name

Through the rainstorm came, sanctuary
And I felt my spirit fly
I had felt, all of my, reality
I realize what it takes

Cause I need love, love’s divine
Please forgive me now I see that I’ve been blind
Give me love, love is what I need to help me know my name

Oh I, don’t bend [don’t bend], don’t break [don’t break]
Show me how to live and promise me you won’t forsake 
Cause love can help me know my name

Well, I try to say there’s nothing wrong
But inside, I felt it lying all along
But the message here was plain to see 
Believe in me

Cause I need love, love’s divine
Please forgive me now I see that I’ve been blind
Give me love, love is what I need to help me know my name

Oh I, don’t bend [don’t bend], don’t break [don’t break]
Show me how to live and promise me you won’t forsake 
Cause love can help me know my name

Love can help me know my name.


Förövrigt så gick jag runt och nynnade på Amazing Grace idag. Vet inte varför, men helt plötsligt dåk den upp i huvudet. Ibland önskar jag att jag hade fått möjligheten till skolning inom sång, men just nu nöjer jag mig bra med att sjunga i duschen och i bilen.

/T


Tomtens nya hangout

Jag gissar på att Tomten har flyttat bort från Rovaniemi och flyttat hit till min lägenhet. Med tanke på berget av julklappar som växer här i lägenheten, så måste han ha flyttat in.

Har slagit in paket under kvällen, medans jag kikade på tv. Nu har jag bara en kvar att köpa och några få att slå in, men tyvärr så har jag slut på det fina omslagspapperet jag köpte. Så, de får vänta några dagar till.

Såhär ser berget ut hos mig.



Imorrn blir det att fortsätta med att fixa med ex.uppgiften. Började med att göra Anja Pärsson idag. Blev helt ok ändå.

Nej, nu dusch sen sova. Somnar snart på soffan!

Ha det!

/T

Snälla människor

Var iväg och fixade min bil idag. Hade dem att byta en lampa och visa mig hur man byter lampor. Är mycket imponerad över hur smart det är gjort i min bil! Fick riktigt ställa dumma frågor och få svar på allt. Inte helt illa. Var snällt att han även lyckades fixa min cd-spelare och få ut alla skivor, OCH att den fungerar igen. Så nu är jag glad!

Något som min mamma sade när hon var här är hur snälla och vänliga människor är här uppe i sverige. Inte snorkiga som vissa i huvudstadsregionen kan vara. Och den här killen/mannen/karln på Ford var hur snäll som helst. Överlag finns det rätt många trevliga här uppe. Vilket gillas starkt!

Idag har jag handlat så gott som alla kvarvarande julklappar. Har bara en kvar, men den får bli en annan dag. Ska fundera på vart jag hittar den. Så ikväll har jag legat på golvet och börjat slå in julklappar.

Ikväll blir det glögg och film.

Ha det!

/T


Måsten

Borde gör en hel del. Borde söka info till ex.uppgiften. Men det går sådär. Borde också börja skissa på grafik till uppslaget. Kanske även dra hem PS och AI till datorn (igen) så jag kan jobba. Har några idéer till uppslaget, men inget konkret. Känns som om allt redan är gjort, tyvärr.

Känns sådär att lusten att åka ut till Birsta (3e dagen på raken) för att inhandla två nya julstjärnor och kika vad Rut mfl har ett erbjuda är stor. Inte kanske vad jag hade tänkt mig..

Sen att min design här på bloggen ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig gör det hela rätt tråkigt.

Nej. Nu ska jag söka info om OS i Turin 2006. Så det så!

Ha det!

/T

RSS 2.0