det här med kladdkaka

Min syster brukar förklara mitt matlagningssätt som något avancerat, dvs jag nöjer inte mig med färdiga köttbullar och påsmos. Ska jag laga köttbullar då blir det hemlagat så långt det bara går. Någon gång påpekade hon att jag hellre lagar avancerad mat i stil med Nobelmiddagen än "vanlig" mat. Vilket kan stämma då och då. Tyvärr har det fått lida lite nu när jag är student. Men, det kommer en tid efter examen.

Men något som jag inte kunnat hålla mig från är bakning. Men nu pratar jag inte kladdkaka. Kladdkaka har jag svårt för att laga, jag har tom misslyckats med att baka kladdkaka (den blev bränd och jag höftade ihop receptet och tillsatte bakpulver, vilket för en kladdkaka är ett stort no-no). Orsaken bakom min obefintliga lust till att baka kladdkaka kan nog har att göra med att när jag och min syster var små så fanns det ett recept i en kokbok som hette Oskars Chokladkaka (typ kladdkaka), det receptet gick snart inte att läsa då det var det enda vi bakade (nästan). Efter det blev jag rätt mätt på kladdkaka.

Så nu när det ska bakas, vad gör jag då? Kanelbullar är en favorit, muffins (gärna med något specialtjosan i stil med dumlebitar eller massor med hackad choklad), min flådiga chokladkaka med mörk chokladtryffel eller så blir det något från min kock-pärm.

Men nog kommer det studer då jag har tyckt att det varit gott med en bit kladdkaka. Men varför äta kladdkaka när man kan äta massor med annat smaskigt?



Som en härlig örfil.

Nu ska jag iväg på middag till min uppsatspartner och några andra.

Ha det!

/T

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0