Dan före dopparedan..

Kom hem för ungefär en timme sen. Har varit och fixat naglarna och före det var jag i skolan hela dagen och ställde i ordning inför morgondagens karonka. Bler nog rätt så bra! Har hållit på en hel del med lärarrummet. Tog några timmar att fixa, men det var kul! Vet inte om jag vågar lägga upp några bilder än. Tror att jag gör det imorrn eller på lördag kanske.. Beror på hur jag mår..

Har höga förväntningar på morgondagen.. Hoppas att allt blir så bra som tänkt!

Nu ska jag sova, godnatt

/T

Good night

Hittade ett av mina gamla halsband tidigare idag när jag letade runt bland mina grejer. Fick det av mina gudföräldrar för många år sedan, det är en avbild av Nefertiti. Hon symboliserar "Den sköna är kommen". Minns att jag tyckte jättemycket om deet när jag var yngre. Så varför inte använda det igen? Nu när kedja till mitt halsband med hjärtat börjar gå sönder så..

Bild på en byst av Nefertiti    

Har nyss sett klart Bring it on 2 med syrran. Har iofs sett den tidigare, men ok att se igen. Vet inte om jag ska kalla mig lat eller bara grymt bekväm? Har kopplat ihop Mattes gamla trådlös mus och tangentbord med min dator. Så jag låg i sängen och googlade med tangentbordet i famen och tvn som skärm. Är det att vara lat?

Ska strax gå och sova. Imorrn kommer att bli en lång dag! Ska till skolan till 12 och lär inte komma hem förräns vid 22. Tänkte börja med skolan så fort som möjligt efter att jag har slutat.

Ska krypa ner nu. Två ensamma nätter till, sen är det tänkt att Matte kommer.

Ha det, godnatt!

/T

Onsdag 27.02.08

Mitten av veckan. Halva gjord, halva kvar.

Hade info med Gyrran idag, om hur viktigt det är att använda kondom. Och att ett nej alltid är ett nej. Skolsystern vad där och visade upp sig och drog lite statistik om klamydia osv. Allt detta inför den stundande karonkakryssningen. Alla som var med fick en varsin kondom. Helt ok tyckte jag. Bra med föreläsning! Kanske inget osm man vill att ens rektor ska börja prata om, men ändå bra att det finns!

Hade även spånar-möte med Oskar och Magnus ang vårat rum till kaonkan. Så nu vet vi vad vi ska göra med barnen! Hoppas på att de kommer att gilla det lika mycket som vi.. Hehe. Ska leta fram lite saker tills imorrn. Ska börja redan vid 4 med att dekorera. Efter 5 ska jag och fixa på lärarrummet. Måste börja måla på mitt lakan som jag hade tänkt..

Ikväll är det tänkt med tv-kväll hos Emma. Ska se på Top Model och Men in trees. Tycker att det ärl ite kul att de har börjat att via säsong9 av Top Model i sverige, nu när de har börjat med säsong 10 i USA (såg första avsnittet igår..) Men, men. Så ja, jag vet vem som vinner säsong 9, och det är inte den som jag skulle vilja att vann.

Ska se på Grease lite senare. Ska först fixa något att äta.

Ha det!

/T

För jag har bara regn hos mig..

Ja, eller ungefär. Här öser regnet ner! Ganska mysigt att höra hur det smattrar mot taket.

Har inte gjort allt för mycket idag. Hade två prep. timmar. Har fått en till på min lista inför kryssningen (de som vet, det vet. De andra lär få veta så småningom..) Så just nu är jag uppe i 4 st. Stannade kvar ett tag i skolan efter att jag hade slutat. Hjälpte Frida, Lise, Malin och Robert inför kladdkaronkan. Hade rätt så kul! Åkte hem först vid 3.

Sen jag kom hem har jag sett på film; Dirty Dancing2 och Grease2. Har även försökt få upp mitt hår i en någolunda bra svinrygg (inför fredagen..) men, men. Fast, med en jävla massa sprej ska det nog gå! Haha

                                                                                image37

Ska eventuellt se Grease (1an) och kanske Dirty Dancing (1an) senare ikväll.

Ha det!

/T

Nostalgi?

Oj! Surfade runt på youtube och kom över några nostalgiska låtar. Vem minns inte den här på lågstadiediskona i 6an?

                                                      

Rollergirl-Superstar

Eller vad sägs om den här?


Blümchen-Heut' ist mein tag. Usch vilka nostalgivibbar jag får!

Nej, nu sova!

Godnatt

Veckan som kommer

Tänkte lägga upp veckan planering, så jag har något att skylla på om jag inte är aktiv..

Måndag:
-skola
-dans

Tisdag:
-skola
-sola
-tandläkare

Onsdag:
-infotimme och utgivningar i skolan

Torsdag:
-skola
-ställa i ordning skolan
-nagelfixning

Fredag:
-KARONKA! (8-10)
-smink av Sanna
-KlippUpp (Peter)
-fotografering
-middag

Lördag:
-bakisdag och mysdag
(-ev besök på MP)

Söndag:
-Kryssning!

Har nyss städat mitt rum. Packat upp väskan från Uppsala. Har även plockat fram min "importerade" tvättkorg (hämtad från Uppsala). Helt ok med träning idag. Börjar kunna lite steg nu. Skönt! Men det är en bra bit kvar!

Ska ta och läsa nya Cosmo och Solo innan jag somnar. Kanske se lite Rederiet också.. Får se.

Ha det!

/T

Inspirerad

Sitter och tittar på 24an med någon föreläsare, Fredrik Härén. För övrigt sveriges bästa talare 2006 och 2007. Grymt inspirerande! Han är jätteduktig! Han är tydligen bosatt i Peking. Tufft! Han vet vad han talar om.

Syrran stack nyss en bok i min hand; MAQ-träning. Muscle, Action, Quality. Ska ta och läsa igenom, tydligen ska det vara bra. Ska fråga henne lite mera ingående om vad det är och hur jag ska göra.

Nu bär det av in till stan. Ska titta runt på stan med syster.

Ha det!

/T


Smarr, smarr

Sitter och smaskar i mig ceasarsallad osm jag nyss lagade. Nami! Var längesen jag åt hemlagad enligt Leenas recept. Men den är värd all väntan!

Var i skolan idag, helt ok. Lite segt kändes det. Måste leta reda på alla mina grejer till religionen. Men, det borde inte vara så svårt. Tömde mitt skåp och lämnade in mina busskort också. Så nu är jag klar. Ska ge Simon hans 10? som tack för lånat skåp.

Ikväll ska jag på täning. Ska bli kul och inte så kul. Jag kan ju inte stegen! Suck! Sr dessutom ingenting i spegeln och jag går hela tiden in i de där jävla balettstängerna! Suck! Är inte van att dansa på höger sida!

Ska strax oka och hämta syster från Godby. Hon ska åka bussen från Frallan. Ska bli kul att seh enne, har inte träffats sen efter jul. Ska bara äta lite till och dricka upp min Battery innan jag åker.

Ha det!

/T

Hemma igen

Så, nu vad jag hemma igen. Borta bra, men hemma bäst! Fick sällskap på vägen hem av Anton. Kul!

Ska bli skönt att få sova i egen säng igen, inte för att det är något fel på Mattes, den är bara lite liten för två pers. fast, lite tomt kommer det nog att vara inatt. Men, på fredag kommer han hit (är det tänkt iaf), så då är jag inte lika ensam.

Helgen har varit bra. Filmen i fredags var bättre än vad jag trott. Morgan Pålsson är inte direkt min favorit, men helt klart värd att göra en film på. Helt klart sevärd! Några goda skratt fick jag nog. Har även inhandlat lite nytt till garderoben. Lite till att ta på sig till vardags och lite till då det vankas besök till stadshotellet. har även varit via IKEA och fyndat.

Imorrn är det skola, har prep kurs inför skrivningarna. Ska upp till 9.45. Inte så farligt tidigt. Sen träning på kvällen. Nice.

Nu ska jag sova, godnatt.

/T

Uppsala

Är för tillfället i Uppsala igen. Är hos Matte. Har fått se hans nya lägenhet och träffat hans lägenhetskompis, Astrid (eller Agnes?) Verkar rätt så trevligt att dela lägenhet, skulle kunna tänka mig att bo i korridor också. Men kanske om jag fick ha lås på kylskåpet/eget kylskåp..

Har varit på stan och handlat lite idag. Ny loafers till ev sommarjobb, toppar till vardags och till finare. Var via IKEA också en sväng. Köpt sängöverkast och nya lakan (intressant värre!) Ska gå på bio lite senare ikväll, har reseverat biljetter, wow! Ska gå före och handla en stoor påse lösgodis så jag har att smaska på. Kan hända att Tommy och hans syster kommer med och ser på Morgan Pålsson.

Imorrn blir det att ta det lugnt och försöka bli kvitt med min hosta. Fick några hostanfall inatt, så jag skulle gärna vilja bli av med den.

Nu ska jag äta lite Geisha och vila på middagen innan bion.

Ha det!

/T

Fortsatt sängliggande

Igen ligger jag i sängen. Men det här gången är det för att sova. Kom hem för inte så längesen från Emma. Har varit med Mie och Poffi hos henne och tittat på Top Model och Men in trees. Kanske inte så givande när jag har sett hela säsong 9 av top model och vet vem som vinner. Och enligt mig, fel tjej. Tyckte att den andra tjejen hade tagit mycket finare bilder. Nåja. Alltid kul med sällskap och kul att se om program och få se hur vissa personer betedde sig i början.

Har en kopp te och några mandelbiscotti med mig i sängen (egenbakade biscottis från häromdagen). Ska se ett nytt avsnitt av Girls Next Door och kanske lite Rederiet. Får se.

                                                                                                                                       image35
Imorrn bär det av till Uppsala. Kul!

Ha det, godnatt!

/T


Dag i sängen

Ja, så känns det iaf nu. Är täppt i näsan (bäppt i bnäsan), har ont i halsen, trött i huvudet. Jes, alla symprom på en förkylning ungefär. Fan! Jag som ska få träffa Matte imorrn. Suck!

Idag tror jag att dagen ska spenderas i sängen. Måste plugga, plugga och plugga ännu mer. Ska ta det lite lugnt också. Ska tvätta lite kläder och städa mitt rum. Måste få fram mitt golv.. Haha.

Var till sverige igår med mamma. Usch vad trött jag var på morgonen! Men det blev bättre under dagen. Var och hjälpte mamma med att välja glasögonbågar. Men hon tog ju såklart inte de som jag ville att hon skulle ta, utan ett par andra. Nåja. Jag hittade lite saker, kanske inte det som jag hade tänkt mig. Köpte nya solglasögon (mina gamla håller på och trillar sönder, de är spruckna också), jeans, vinterjacka/skidjacka, två tröjor. Hittade tyvärr ingen bikini. Men skam den som ger sig!

Nej, nu måste jag öppna böckerna och läsa.

Ha det!

/T

Måndag

Måndag kväll.

Försökte plugga, men hade ingen inspiration. Var roligare att sitta och leka och redigare foton. Tänkte designa om bloggen, men det får bli en annan gång. Kanske imorrn?

Blev inte heller någon promenad. Kanske lika bra det. Får ta det en annan dag.

Imorrn blir det sverige över dagen, Täby och Barkarby. Mamma ska titta på nya glasögonbågar och jag behöver lite smått och gott. Bla en ny bikini, eftersom att min är spårlöst försvunnen. Skulle gärna ha en gul igen, men jag får se. Kanske, kanske inte. Ska även leta lite vardagskläder och lite mera fest kläder. En ny handväska skulle inte sitta helt fel.

Ska tillbaka till sverige igen på torsdag. Ska till uppsala den här gången. Ska bli kul att få se Mattes nya lägenhet/krypin. Ska även bli kul att få träffa hans lägenhetskompis/delare, Agnes. Det jag minst ser fram emot är att köra bil dit och därifrån. Tycker inte om vägen! Ettdera blir man bländad av en stor lastbil, eller så får man tvärnita för några rådjur. Usch! Har tänkt att eventuellt gå på bio. Om det inte finns platser till Morgan Pållson så tror jag att Utlämnad blir bra. Har kollat upp lite om den nu och den verkar bra!

Nu ska jag nassa om jag ska orka att sitta och gunga ålfen imorrn bitti. Kanske se en film innan jag somnar. Kanske New York waiting? Bra film!

Ha det! Godnatt

/T

Duktiga jag

Nu har jag varit någolunda duktig. Har letat fram bäkcerna som jag ska läsa, ska brar leta fram alla häften till. Sen ska jag försjunka mig i läsning och pluggande inför den 17 mars. Ska även försöka mig på att räkna lite matte också. Har en hel del uppgiftrer olösta som kunde bli räknade. När jag är klar med allt ska jag göra som Kisse lärde oss; "Bussig jag, bussiga jag" (man kramar om sig själv och säger det där..) Eller, jag tror att jag skippar det.

Har redan varit ut en sväng med mamma. Har hjälpt henne att beskära vår syren-buske. Eller buske och buske, kanske mera buskage/monster.. Funderar på om vi ska försöka på att få den uppstammad. Vet inte om det går, den är rätt så gammal och det kommer att ta många år tills dess. Skulle vara fint om den kunde blomma iår till studenten, så kanske inte så bra att beskära den så hårt.

Har planerat in att försöka gå på en promenad med mamma lite senare idag. Funderar på att gå upp på Solberget när mörkret har lagt sig och gå och glo på alla hus. Är nyfiken på vilka som finns längre upp.

Om jag nu skulle ta och börja plugga då? Lika bra att göra det nu.

Ha det!

/T

Miss

Haha, Hiitade nyss en ny miss i Rederiet. När de ska släppa av passgerare kommer de gåendes med Birka-kassar i händerna. Det är väl lite fel när rederiet heter Dahléns, inte Birka. Är för övrigt en som tycker att det är rätt så kul att titta på film och leta missar. Finns en hel del bara i Rederiet. Hehe.

Med lite bakgrundsfakta kommer man en bit. Tex Titanic-filmen. Rök ur 4 skorstenar när den endast var 3 som fungerade "på riktigt". Nej, nu HAR jag blivit en tönt! Haha.

Godnatt

Söndag

Idag har jag inte gjort allt för mycket. Eller, tja. Beror på hur man ser det. Låg och halvsov och tittade på Sex and the city inatt. Så jag var inte så pigg när mamma ringde och väckte mig imorse. Men efter det kom jag trots allt igång rätt så snabbt. Låg i sängen ett tag och tog det lugnt. Sen fick jag mig ett infall och började städa i köket. Efter att diskbänken hade fått sig en omgång så väntade kylskåpet. Känner mig rätt så duktig. Klapp på huvudet Tojja. Städade köksbordet också. Lyckades få fram stora delar. På något sätt lyckas vi alltid belamra köksbordet med allt möjligt; dator, tidningar, kryddor, ev blommor, lappar, pennor m.m.

Har inte gjort så mycket efter det. Mest tittat på lite film och serier. Sen kom mamma, skönt med lite sällskap igen! Har varit ensam i huset sen Matte åkte igår så. Hon har varit i sverige över helgen.

Har funderat lite på om jag och Matte ska gå på bio när jag kommer nästa helg. Skulle vilja se Morgan Pålsson, men vet inte hur det blir när det är premiär. Vet inte om den kommer i uppsala, så kanske det blir att åka till sthlm och titta.     
                       
                                                         


Nu ska jag sova snart. Imorrn ska jag börja med att läsa inför studenten. Ska börja friska upp minnet från Rel1 och Rel2.

Ha det! Godnatt

/T

Nörd

Jag känner mig som en nörd just nu. Har suttit med datorn i famnen medans jag har sett på tv. Har surfat runt och glott lite. För tillfället ser jag på HippHipp (blev sugen efter Melodifestivalen) och letar mönster till Jennys klänning. Har idéer om hur jag ska sy och rita mönster. Men det skulle vara skönt att ha ett mönster att lita på och kunna utgå isfrån. När jag surfade runt hittade jag den här sidan; http://www.sovintagepatterns.com Hittade en klänning som jag kunde tänka mig att ha på studenten, fast med omgjorda ärmar.

Den till vänster och i vitt. Och ärmlös. Fast den till höger är inte heller så pjåkig.             
Får se vad jag hittar på.


Märks det att jag har sett några avsnitt Project Runway? Det är rätt så inspirerande. Men känns lite svårt att laga lika fina saker som de gör där. Som de här två. Grymt söta och fina, jag vill också kunna sy så bra!

                                                                                   

Båda klänningar är från säsong 4.

Heidi Klum har dessutom jättefina kläder! Snyggt stylad. Förut var det en tjej från säsong 1 som designade kläder åt henne. Inte helt fel det.

Nej, nu ska jag drömma vidare och vara nörd ifred. Ska även skissa lite mera på Jennys klänning.

/T

Snabb kommentar

Vem är förvånad? Såklart gick Carola vidare. Jag kommer knappast att tappa hakan om hon går direkt till final. Det är Carola vi pratar om. Man röstar inte på hur hon var, utan för att hon var Carola.

För er som inte misstänker vad jg skriver om, så är det melodifestivalen.

Ola lät grymt nervös, men jag skulle inte kunna göra det bättre själv.
Lasse Lindh var grymt tråkig.
Vad hon nu hette, nr 3 från ryssland såg ut att vara importvara. Inte förvånad över hennes 8e plats.
Alexander Schöld hade en klar schlagerlåt (skriven av Pling), men nja. Lite nervöst
Rongedal var bättre än tänkt. Klassisk schlager. Kan gå hem i övriga länder. Kul med synkat, längesen sist.
Sanna Nielsen kan sjunga på engelska! Wow! Hon var nice, men det är inget balladår iår.
Andra Generationen hade kul låt! Fundersam på hur den kommer att låta på engelska. Går bra på balkan.
Carola och Andreas har jag redan kommenterat.




För övrigt sög Björn Gustafsson! Känns för krystat! Men Hipp-Hipp gänget är bra som vanligt!

Nu ska jag se vilka som går vidare.

Ha det!

/T                                                                       

Lördag 160208

Ligger i sängen och tittar på rederiet. Det är bara så dåligt så att det blir bra! Har inte så bra minnen från de första säsongerna. Kan delvis bero på att jag var såpass liten som jag var när de gick och delvis att jag inte var så intresserad av att se på Rederiet.

                                                                    

Har inte gjort allt för mycket idag. Lagat mat med Matte; rullader med grönpepparsås och nyfriterade pommes. Nami! Åt nyss lite glass, Deep Chocolate. Nami! Ska sepå Melodifestivalen senare ikväll. Ska försöka att bli av med huvudvärken före det. Hoppas, hoppas! Har lyssnat bara snabbt igenom alla låtarna inför kvällen. Vet inte vad jag ska säga, men de flesta låter som de brukar. Iaf Sanna Nielsen och Ola. Får se hur det går för båda två.

Har en spinnande katt breve mig i sängen. Mysigt. Skönt med lite sällskap också!

Nu mera Rederiet. Ha det bra!

/T

Nyfriserad!

Nu har jag varit och fixat håret. Skönt! Skulle eg ha viljat att ta mera på längden. Men eftersom att det är karonka om 2 veckor, så ska jag ha något hår kvar att göra frisyr av. Så det fick vara långt. Färgade utväxten också. Skönt! Hade aldrig varit till Peter förut, men jag är helnöjd! Han lyckades till och med att få mitt hår lockigt! Wow! Var ett tag sedan sist. Pratade igenom lite ang min uppsättning på karonkan. Fick veta att den gick att göra. Skönt!

                                  
Såhär blev resultatet. Framifrån och bakifrån. Iofs ser det inte lika bra ut som då där. Innan jag kom ut i stormen var det snyggare..

Nåja. Kvällen ska spenderas med Mie och Malin. Kanske Erica kommer. Vet inte än.

Ha det!

/T



Kom ju på att jag har sportlov from idag. Eller idag och idag. Efter 13.30 hade jag det. Skönt!

Fortfarande blåser det! Usch! Visst, det är mysigt och så. Men det är ju så grymt kallt bara! Snö och allt. Kan hända att det blir pulkaväder ialla fall? Härligt! Här ska åkas pulka! Härligt!

                                                   

I valet och kvalet

Kom ju på att det är min sista dag i lusse imorrn. Det borde man kanske fira, men nja. Vet inte hur min plånbok skulle tycka om det bara.. Hmm? Nåja. Tror nog att jag kan säga nej ganska så lätt. Eller?

Nja, får fira med skumpa hos Mie kanske? Ska till Mie med Malin imorrn och se på Let's dance och någon film.



Kanske inte passar med skumpa till? Hmm.

Nu Rederiet, säsong 2.

/T

Plugg

Usch! Borde egentligen sitta och fundera på min debattartikel som ska skrivas imorrn. Men, jag har inga idéer och ingen lust. Bytte nyss ämne dessutom, så jag måste börja om. Har iaf kommit en liten bit på väg, ha hittat en artikel att utgå ifrån.

Testade lite kläder inför dagskaronkan. Tror att jag har hittat vad jag ska ha på mig nu! Äntligen! Tänkte först ta en bild, men eftersom att det ska hållas hemligt tills samma dag kl 8, så gjorde jag inte det.

Usch! Nu blinkar det i lamporna. Hoppas att inte strömmen går! Nåja, då vet jag iaf vad jag ska göra; skriva svenska och försöka komma på något bra.

Ha det!

/T

Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag. Fast det kanske inte var någon överraskning. Efter att ha firat den som man gör som yngre (dvs, godis åt vänner, rosor och kort åt den man gillade osv, osv) så tycker jag att det räcker med att bara säga iår vad man känner och tycker om sina nära och kära. Visst, jag har köpt en "present" åt Matte iår och jag har köpt en bukett tulpaner åt mamma (tradition från mig och syrran). Men jag tycker att det räcker så. Inte gav jag några större grejer året innan heller; blomma åt mamma och så bytte jag batteri i Mattes klocka -pik att han skulle börja komma i tid.. Hehe.

Jag känner att det räcker så för mig. Det känns lagom. Visst skulle det vara kul med en blomma då och då. Men det uppskattas mera om den kommer en annan dag, på en vanlig tisdag, då man inte förväntar sig det. Plus att blommor vissnar och dör efter ett tag. Då är det roligare att ge något som inte vissanr och dör. Hmm. Djupt Tojja, djupt..

Har inte gjort så mycket idag. Var till skolan för karonkamötet. Sen hem igen. Fick reda på prel. resultaten i svenska textkompetensen. Gick helt ok. Iofs skulle det ha suttit mycket bra med full pott, dvs 54poäng (om jag minns rätt). Men, men. Jag är nöjd. Har uppsatsen kvar att skriva också.

Anmälde mig till atudentmiddagen idag också. Hade halvt glömt bort att göra det. Kom på en annan sak jag har glömt att göra, anmäla mig till högskoleprovet. Går ut imorrn! Fan, fan! Men jag har en blankett hemma färdigt ifylld. Problemet är bara att jag inte vet vart den tagit vägen.. Hmm. Suck! Måste gå och leta efter den tror jag.

Ska gå och leta blankett nu, sen iväg till Matte. Ha det!

/T

Päron

Sitter och mumsar på ett päron medans jag ser på Rederiet. Nami!
 Var ett tag sen sist jag åt det. Men de ska vara småhårda för att de ska vara som godast. Kom på en god drink på samma gång. Pears Summer från sommaren på Birka.
Pears Summer:
1 del Absolute Pears (4cl tror jag)         
1 del tranbärsjuice
1 del spite
lime
is
                                                                                              

Gudars skymning vad god den är! Lite kul hade jag nog när jag försökte beställa den på Indigo, Ska börja skriva ner recepten och ge dem istället. Hehe..

Nu mer Rederiet.

/T

Mitten av veckan

Idag har jag inte gjort mycket. Var till skolan och skrev historiaprov, gick sådär. Godkänd är jag nog. Efter det satt jag kvar i skolan trots att jag hade slutat och fick gå när jag ville. men det var rätt så trevligt att sitt kvar. Få snacka lite skit med Lise och Sarah? (med eller utan h?) senare kom även Robert. -HAAAANS!  Åkte iväg från skolan där vid halv 12 ungefär, åkte till avancia och lade mig i grillen. Skönt! Försöker få lite färg till karonkan, går sådär.

Åkte via Baltic en stund också. Tänkte stanna kvar och titta på finalmatchen. Men det blev ändrade planer. Matte messade och lät sur, så jag åkte hem och trodde att han var skitförbannad. Men när jag väl kommer hem till mig och ska prata med honom och fråga varför han är sur hoppar han fram under täcket och skrattar. Hmm? Nåja. Hade glömt att säga åt honom att jag skulle bli lite sen.

Idag har jag käkat hos Matte, Snällströmska "residenset". Matte lagade käk och jag sov, Indiska kycklingspett. Nami! Har även lekt en del med deras hundar. Ruf är ganska kul att leka med, han orkar bita hårt i leksakerna, så man kan ha "dragkamp", medans Viggo är lite för liten. Men istället är Viggo söt och ganska rolig att busa med. Han har en viss kärlek för att bitas och slicka hela ansiktet. Tror att han gillar smaken av smink och hudkräm.. Hmm?

Nu är jag hemma. Har nyss städat mitt rum. Dammsugit monstermattan. Vet tyvärr att den kommer att vara grymt sktitg imorrn bitti igen. Räcker bara att jag lägger ett par sockor där över natten, och när jag vaknar är de borta.. Skumt! Jag misstänker starkt mattan. Eller så ligger de bara under sängen.

Har fastnat igen på Röyksopp. Spceiellt på Only this moment. Kan lyssna på den säkert 5 ggr i rad. Har ännu inte tröttnat och den har några år på nacken.





På fredag ska jag få klippa mig igen! Vad skönt! Var ett bra tag sen sist (november). Kan behöva få bli av med en hel del hår! Skönt! Imorrn är jag ledig. Ska ändå till skolan, har karonkamöte.

Ha det bra! Nu ska jag se något avsnitt Rederiet.

/T

Fulbild vs. fulbild

Vad är det med saker och ting idag? Blev att tänka på det här med fulbilder. Du vet, de där fotona som man tar när man fått i sig lite för mycket. Vad är det att skämmas över? Iofs, jag är ju den som inte riktigt kan göra en vettig bild, utan tycker att det är roligare att "fula till sig".

Anledningen till dessa funderingar är den stundande karonkan och fotovisningen. Vad är det att skämmas över om någon visar en bild på dig som lite mindre nykter och med tungan ute? Om det däremot skulle vara en bild där du visar tissarna, då är det fritt fram att skämmas/rodna. det är ju ändå inget du kan göra åt saken nu såhär i efterhand? Det är inte så lätt att få bilden ogjord/otagen. Visst, den går att radera. Hmm.

Nog pratat om det! Tänker inte lägga upp några fulbilder vs "fin-bilder".

Var till skolan idag. Ska skirva en debattartikel i svenskan. Tror att jag vet vad ska skriva om. Det är bara det att jag inte vet varifrån jag ska ta lite källor, typ nyhetsartiklar osv. Hmm, får googla lite.

Var på fika med Mie, Erica och Johanna N idag. hade eg inte planerat det först, men det vad rätt så trevligt! Kan fortfarande inte förstå hur stor magsäck Erica måste ha. Den MÅSTE vara enorm! Har historiaprov imorrn. Ska börja läsa lite så småningom.Tänker koncentrera mig på häftet och ta igenom boken en gång, kanske två.

Ha det!

/T

Måndag, igen. Snabba svängar

Jahapp. Sitter uppkrupen i sängen igen med datorn. Har nyss käkat lite med mamma och sanckat lite skit. Kul! Händer inte allt för ofta nu mera när hon springer på det ena och det andra. Och när hon inte gör det så jobbar hon. telefonen ringer konstant och mötesprotokoll ska läsas, idéer ska brainstormas och möten ska inträffa. Jobb, jobb, jobb. Skönt att hon har lagt av med en sak iaf; politiken.

Hade som sagt den berömda volleyturneringen idag. Blev rätt så paff när jag såg att vi hade ett lag till sist. Vi fick ihop till ett lag! Wow! 8pers! Plus Soppa, Foget och Cecilia som påhejare. Trost allt detta gick det inge vidare. Vann inte ens ett set. Fick som max kanske 9p i ett set, sen gick det som det gick. Nåja. Men en sak gjorde vi bra i 1an, vi var de enda som slog sportklassen (förutom 3B då..) och det gjorde vi bra!

Har träning om ett tag. Har absolut ingen motivation till det. Men, det är alltid bra med motion och om inte annat. Det är ju trots allt min sista termin på Dansskolan, så jag får väl försöka ge allt vad jag kan!

Funderar på att ta en sväng upp via mormor och morfar innan dansen. Hälsa på och kanske samla lite poäng.. Nej, det där lät elakt. Har inte sett varken mormor eller morfar på ett bra tag, så det kan vara lika bra att hälsa på dem! Har inte träffat morfar efter att han bytte avdelning. Så det är nog på tiden!

Ringde Birka idag. Pi skulle se lite. Skulle höra av mig igen nästa jobbvecka. Får se om jag får jobba igen (hoppas, hoppas!). Matte har också sökt dit, blå vakt (dvs ev. "min vakt"). Skulle så gärna vilja dit igen och jobba! Men, men. Vi får se vad som händer!

Tror att jag ska försöka få lite sömn innan jag åker och tränar. Skulle vara skönt!

Ha det!

/T


Ooh! Har gått omkring och nynnat på en låt idag; Timbaland feat. Keri Hilson och Nicole Scherzinger, Scream. Så skön låt! Så det blir dagens tips.

Suck!

Sitter och tittar på hockey, Finland-Sverige. Har bara spelat 8 min, så jag kan inte säga så mycket om matchen, än. Ska eg läsa matteregler och räkna lite tal (har en A4-sida full med tal jag glömt att räkna). Men jag ska ha något att göra inför skrivningen om en månad.

Kom på inatt att det är volleyturnering imorrn i skolan, och vår klass har inget lag. För tillfället är vi 3 pers som kan tänka sig att spela. Det är tänkt att man hela tiden ska vara 6 pers på planen. Låter inge vidare det här. Jag tror att jag tänker skita idet här nu! Först får man höra att JAG ska dra ihop något. Att JAG ska arrangera och dra i trådarna. Men när man väl frågar och fixar, så är det knappt hälften som bryr sig! Tror du att jag vill försöka fixa igen då? Nej för fan! Tur att det är min sista grej i lusse! Så sug! Jag skiter i det här nu!


1-0 till sverige just nu. Rätt så mycket slarv i finska laget jsut nu. Men, men.

Usch! Är grymt irriterad just nu! Funderar på att göra mig en "negersnopp" och sluka för att blir lite gladare.. (OBS! Negersnopp = banan med chokladbitar i, som körs i mikron, går även att göra på grillen och över öppen eld)

Kom på en annan sak som jag hörde på stadshotellet i fredags, en skön kommentar; "Nämn topp tre Star Wars-karaktärer!". Det var tre killar i min ålder, tänker ine nämna namn, men fan vad bra det lät!

Nu banan. Ha det!

/T




Uppdaterat;

Surfade in på Hik's hemsida. Nya katalogen har kommit, med nya antagnings och arbetsprover. Äntligen! Så nu ska jag börja fila på arbetsproverna. Frimärken och bokomslag till en receptbok (mat). Jaa!

1-1 sverige-finland.

/T

Wow!

55 visningar häromdagen! Det tar sig sa mordbrännaren!

Har filat lite på bloggen. Har inte gjort så mycket, ville inte göra så drastiska ändringar. Men vad tycks? Bilden på headern har jag tagit själv ute i skag (i somras).

Sitter och tittar på Melodifestivalen just nu. Kan inte hjälpa det, Christer Sjögrens låt är visserligen trallvänlig, men den är dålig! För övrigt är Luuk kvällens bästa. HippHipp-gänget sisådär. Morgan Pålsson var för lycklig. Inte som Morgan Pålsson.

Ooh! Svenska för nybörjare blandat med Melodifestival för nybörjare. Skitsköönt!





Var till MP och stadshotellet igår afton. Var en kul kväll! Hela KG-gänget samlat plus Erica och Matte. På MP var det sisådär med drag. Inte så mycket folk som jag trodde, så stadshotellet var helt ok som alternativ. Synd bara att jag var så trött och hade så ont i fötterna. Så lika skönt att få åka hem och nassa. Var grymt trött imorse! Får ta igen det inatt istället.

     

Nej, nu ska jag se klart Melodifestivalen! Ha det!

/T

Snurr, snurr

Usch! Nu snurrar det i mitt huvud. Eller det känns skumt i kroppen. Som ungefär innan man somnar. Jävligt avslappnad, men skumt. Känns udda!

Åt nyss en fettisbulle från igår. Orkade inte äta någon igår kväll. Orkade inte med någon utgrävning av mandemassan för att kunna fylla den med något annat smarrigt (hallonsylt är en höjdare!) Så jag åt den nu istället. Har även lämnat kvar mandelmassan till den som vill ha. Sugen?

Började fundera häromdagen hur många det är som läser min blogg. Med tanke på vilka siffror statistiken visar (iofs kan man ljuga en hel del med statistik). Vet iaf att det är någon/några som läser den regelbundet/lusläser. De är väl kanske 3-5 st. Men vilka resterande 10 är det vet jag inte. Iofs har jag min häjdpunkt på 50+ visningar på en dag. Det är inte helt fel. Jos sä haluat; lämna ett meddelande så jag vet.

Trött i kroppen och i huvudet. Borde eg räkna en hel del matte. Har prov på måndag och har ungefär 30 tal att ta igen. Plus att läsa igenom gamla regler och kolla igenom gamla skrivningar. Suck! Modersmålsskrivning på fredag. Inte så peppad som jag borde. Men, men.

Nu ska jag nassa och vila huvudet.

Ha det!

/T

Jag vill bort!

Nu vill jag härifrån! Nu är jag trött på allt vad åland heter!

Var och gick på stan igår med Matte. Handlade en ny foundation. Var jättelängesen sist jag var på stan efter 3 och nu förstår jag vad jag har missat; INGENTING! Det enda jag såg på min promenad genom stan var;

- fjortisar från KHS
- emo's från KHS

+ lite övrigt krafs. Nej! Nu har jag tröttnat! Inget vettigt finns det helle. Nej, nu har jag slängt mina sista pengar till butikerna i denna stad (Kantarellen, Sparhallen och City Livs räknas inte!)

Men det är inte bara stan som är dyr och tråkig! Var och handlade lösgodis! Fy fan vilket kilopris! 9?/kg! Nej nu! Så jag tror att jag ska börja storhandla lösgodis i sverige, när jag far dit.

Borde även inhandla tejp inför karonkan. Så att jag inte tappar ut tissarna i varmrätten.. Skulle visserligen vara en rätt så kul syn, men kanske inte iaf. Jag tror att jag inte vill bjuda på den extra kryddan till middagen!

Var på fika med Jenny och Malin idag! Var längesen sist jag och Jenny träffades (inte så längesen vi pratade i telefon). Hon fick ett par nya gardiner av mig som kanske skulle passa. Var tänkt att vi skulle skissa på Jennys avgångsklänning också (som jag ska sy). Men det glömdes bort. Men vi ska titta på tyg vi ett senare skede, så jag får skissa då.

Karonkamöte idag. Tur att jag stannade i skolan och fick veta om det! Skulle säkert annars ha hamnat på städning.. Ska ha ett rum ihop med Oskar och någon till (Kunlingebo om jag minns rätt..) Så då blir det tre med alla rötter till Kumlinge. Passar ihop med vårat tema också! Oh yeah!

Sugen på att ha KG-kväll också! Men det får vänta, kanske bastu i helgen och film? Får se, får se.

Ha det!

/T

Fredag 010208

Fredag, äntligen! Känns som om det var en evighet sedan senaste fredag! Känner att jag behöver få sova ut en morgon. Har inte tagit det lugnt på ett tag nu. För två helger sedan var jag med och stängde Stadshotellet efter Mies, Malins och min ostkväll, förra helgen gungade jag och Matte oss över ålands hav till täby. Hmm. Ska bli skönt att nassa!

Ska strax gå och lägga mig framför tvn med täcket över mig och låtsas se Let's dance. Kanske det blir mer att se insidan av mina ögonlock än att se själva programmet. Fast, det kanske är lika bra det.. Hmm? Blir så grymt danssugen bara! Ångrar så grymma mängder att jag inte dansade "styrdans" när det gick här hemma på kobben. Såvått jag vet så har bla KG-Emmas kusin dansat "styrdans" i sina yngre år.. Och sen vet jag att Phille även har gjort det. AVIS!

Nåja.

Mamma är på personalfest. Har lovat halvt om halvt att hämta upp henne efteråt. Får se. Kan tänka mig att göra det om jag får låna hennes bil. Inte för att jag tycker om att köra med automatväxlad bil, men någon gång måste ju man lära sig! För övrig har jag gett den mitt lsutgiltiga omdöme nu;

Minus med bilen:

- för rund i formen
- automat
- lite skumt utformad överlag
- bred
m.m

Plus med bilen:

- helt ok att köra
kommer inte på mer..

Paniklånade bok inför svenskabokrapporten idag. Hittade ingen som jag ville ha, alla var utlånade. Lånade del3 i en bokserie; sanningens minut av Lasse Strömstedt. Får se hur den är. Ska handla om hur han gick tillbaka till ett normalt liv efter ett fängelsestraff. Kan bli intressant. Vem vet?

Nej, nu kallar soffan. Ska dra mig ditåt med några bullar (Pirkkas färdiga, bara att grädda i ugnen i 6-8 min)

Ha det!

/T

RSS 2.0