En dag att bli kär på

Har fått tillbaka mitt internet efter två dagars frånvaro (panik, jag vet). Det hela handlar om någon som kopplat fel på ServaNet. Nå, hursom. Jag fick helt enkelt göra något annat än att sitta med datorn i famnen. Som att ta igen lite slapp-tid under dessa internetlösa dygn.

Vet inte om jag ska vara lugn eller om jag borde vara hyperstressad. Egentligen borde jag nog kunna vara rätt lugn, men jag vågar inte ta ut något i förskott. För vad fan som helst kan hända. Det är nog först kl. 15.05 på fredag som jag kan andas ut och bara släppa allt vad Kommunikativ Förpackningsdesign heter (för den här gången). Däremot har jag en sak kvar som ligger och trycker; hemtentan. Suck! Och varför infinner sig inte inspirationen?!

Nå, det är bara att sätta sig och skriva den. Så är det helt enkelt. Eller hur man nu ska säga.

Sitter och slötittar på tv utan ljud och myslyssnar på Bo Kaspers. Blev sådär sugen på att bara ligga och lyssna på musik och njuta. Men, känner mig allt för stressad över att jag nog egentligen borde vara stressad och ha fullt upp med en massa saker. Sådär som alla andra i klassen är. Är det något fel på mig? Så ikväll blir det nog inget av den tanken på myslyssning.



Nu ska jag försöka fundera ut liiite till på hemtentan och sen är det nog dags att dra täcket över huvudet för den här dagen.

Ha det och godnatt!

/T




Ett steg närmare målet

Idag gick jag till skolan till 2 i tron om att jag bara skulle bli där någon timme, lagom för att gå hem och laga middag. Men tji fick jag. Lite före 22 kom jag hem.

Nu är jag trött och slut. Men känner hur skönt det är att veta att vi är redo för examination imorrn. Hoppas på att de gillar vad vi har gjort och hur våra slutprototyper ser ut. Men det känns skönt att veta att vi är så redo som vi kan bli. Väntar med spänning på vad de kommer att säga imorrn.

Sitter och slappar i soffan och tittar på The Pursuit of Happyness. Har sett den tidigare, det är en sådär hatälska-film. Den är jättebra och jättejobbig på samma gång. Jättejobbig för att den behandlar ett sådant jobbigt ämne och att den är ledsam och sorglig, men jättebra på det sättet att den är rörande och så fin. En jättefin historia. Så blandade känslor inför den.

Igår var en skön och lugn dag. Först träning på Friskis. Kollade på min statistik när jag jobbade i torsdags och såg att mina besök inte hade varit så många som jag hade trott. Så bäst att förbättra på det när jag hade chansen. Sen blev det bara slapp framför tvn. Skönt att bara sitta hemma i lugn och ro en helg.

Nu kallar sängen på mig. Och jag tänker inte stå emot.



Ha det och godnatt!

/T

Ensam igen

Så var jag ensam igen. Inget som jag direkt föredrar, men jag är illa medveten om vad jag har gett mig in på och att det bara är att inse faktum. Så det är bara att bita ihop och vänta på att den här månaden ska gå fortare än fort så att jag snart inte är så ensam igen.

Igår och idag har det regnat som bara den här i s:vall. Inte så kul direkt, men fick hämtning från skolan igår (tack, tack för det!) och idag tog jag bilen (egentligen är det skäms på det) så min stackars cykel stå alldeles ensam ute i regnet vid skolan. Hoppas att det blir lite bättre väder imorrn så jag kan gå till skolan och cykla hem den.

Fast, egentligen borde jag inte närma mig skolan. Efter dagens jobb känner jag hur jag vill ta lite ledigt från projektet och allt vad Sensai heter. Lätt att säga, svårt att göra. Risken är dessutom stor att jag kilar in i skolan "bara för att" och stannar lite längre än tänkt. Men så blir det när det är examination på måndag med visning av våra A-skisser.

För övrigt är det vernissage den 1a oktober. Så den som har vägarna förbi sundsvall (det finns faktiskt de som har det) kan väl komma och kika?

För övrigt 2 så har äntligen japanerna (som vi eg ska jobba emot) vaknat till liv och börjat med sitt. Checka in här om ni vill se vad vi hittar på och vad då japanerna gör. Där finns det även videobloggar med oss från MIUN.



Ja, en bild som jag pillade på häromdagen. En liten fundering till header.

Nu ska jag göra en djupdykning i godispåsen igen.

Ha det!

/T

Starsky & Hutch

Helgen har kommit och gått. Natten mellan torsdag och fredag plockade jag upp Edo från stationen. Skönt att slippa vara ensam igen. Även om det bara är för några dagar så är jag glad!

Helgen bestod annars av skoljobb, besök i Birsta, födelsedagskalas och ett besök på Stadshuset (tyvärr var jag väldigt besviken av stadshuset, var verkligen inte vad jag hade förväntat mig).

Orkade inte med allt vad valet hette, så vi såg på film och lät svenskarna sköta sitt och vi sköta vårat. Visst, jag fick gå och rösta om jag hade velat, men det lämnar jag åt de andra. Jag har varken tid eller ork att lägga mig i. Så då får det vara. Räcker med att det är val hemma på åland nästa år, tar det då istället.

Sitter och småkikar på badrumsinredning till badrummet på nygatan. Även om det är ett senare projekt, så måste man passa på och kolla på inredning när man kan så man är överens innan det är dags. Men nu får badrummet läggas åt sidan, för nu ska det kikas på film.

Ha det!

/T

På gång

Sitter och pillar lite smått på en ny header och kanske lite ny färg till det. Får se hur det går och vad det blir av det.

Har ont i min ena handleden och jag borde nog inte sitta mera framför datorn. Vet inte vad jag ska göra åt den då jag varken har bandage eller tejp här. Hmm. Dagens problem.

Idag har jag vågat närma mig vår stora monsterskrivare på egen hand. Gick rätt bra, förutom att den knycklade ihop kartongen och jag fick börja om med utskriften, som till slut tog 15 min att få klart. Men jag klagar inte. För oj vad snyggt det blir! Ska bli kul att få se allas klara förpackningar den 1a.

Jag har för övrigt gjort ett tillägg på min lägenhetsdörr. Tidigare har det bara stått "Ingen reklam, tack". Men eftersom det trillar in så mycket valreklam (valreklam = reklam = inget jag vill ha) så har jag nu gjort ett litet tillägg; "Gäller även all valreklam!" Men med tanke på att när jag kom hem så vilade det två brev på hallmattan med valreklam och valsedlar, så tror jag nog inte att det fungerar så värst bra.



Jo, jag vet att den reklamen smyger sig ingeom, för den är adresserad till mig. Men ändå, den åker ju bara direkt i soporna. Så det är ju slöseri med papper och trycksvärta.

Nå, så det är väl vad som händer i mitt liv just nu; en ömmande handled, massa skola och jag mot posten.


Ha det!

/T

Skog

Har kännts konstigt skönt att ha fått vara hemma en hel kväll. Utan att ha en massa program på gång, utan att bara fokusera på en sak.

Idag har jag svurit så att svordomsburken borde vara överfull med pengar. Allt pga vår design på ena burken. Den blir inte som jag vill! Efter ett tags svärande gav jag upp och gick hem för att baka bullar. Så nu doftar hela lägenheten gott av nybakade bullar. Funderar på om jag ska ta med mig såpass många att jag kan bjuda hela klassen på en. Skulle vara trevligt!

Får se hur jag gör.

Kom på ett foto jag tog när jag var hemma i somras som jag har lekt lite med och äntligen fått lite mera fason på. Är på nägot sätt faccinerad av foton med starka gröna nyanser. Sådär som det ungefär ser ut i en skog.



Bilden är tagen ute i en skog i Finström när jag och mamma var runt och traskade en kväll.

Nu ska jag krypa under täcket och ta natt.

Ha det!

/T


Puh!

Nu är nollningen över. Jag kan äntligen ta tag i saker som bara har blivit liggandes. Men ikväll njuter jag av att bara vara lite ledig. Återkommer när jag har samlat mina krafter!

Ha det!

/T

Trött och stressad!

Usch säger jag bara! Gårdagens föreläsning var sådär. Kände mig bara mer och mer stressad för varje minut som gick. Det var nog intressant att få lära sig produktfotografering och ljus m.fl. Men när det kommer upp en massa oväsentligt så blir jag stressad. Speciellt när vi har handledning idag och ska visa upp en massa c-skisser och en massa prototyper.

Sen är det väl dags för uppdatering av webbloggen för klassen också. Känns inte så bra det heller, inte med tanke på att min röst har försvunnit (eller väldigt nära). Så idag får jag nog bara stå och vara tyst.

Igår och inatt jobbade jag på kåren. Kom hem lite efter 3, att stiga upp halv 9 kändes mer än jobbigt!. Under nollningen måste vi jobba på kåren en gång, så igår var det dags för min gång. Fick jobba i baren, och det gick över förväntan! Sen att man fick en beskärd del av dricksen som tack var inte helt fel.

Funderar på när jag ska hinna sova lite. Tror det får bli mitt under dagen någon gång. Förhoppningsvis.

Sen har jag fått en hemsk hosta som inte ge med sig. Så just nu känner jag mer och mer hur jag vill få sova ut. Längtar till söndagen!

Ha det!

/T


Blörk!

Känner hur det onda i halsen återvänder. Kanske inte så smart att vara med på vinbrännbollen med för lite kläder. Men, vad gör man inte för sina nollor? Synd bara att jag gick för tidigt, utan att säga något, så nu riskerar jag att hamna på att servera på vår egen storsittning. Får se hur det går imorrn.

Japanprojektet tuffar i sakta mak framåt. Har kommit en liten bit framåt, men det finns en massa kvar att göra! Känner hur jag måste gräva ner mig i det här så fort nollningen är över. Men det är jättekul så lika bra att jobba på. Att sen vår kurslitteratur är grymt inspirerande och gör en själv ännu mer (om möjligt) insöad på förpackningsdesign.

Nu ska jag dricka lite te och snart krypa under täcket. Känner att jag behöver ladda batterierna inför morgondagens skoljobb och föreläsning.

Ha det!

/T

Hemskt, men sant

Satt och surfade runt såhär på förmiddagen (morgon för mig) och hittade det här på aftonbladet.se http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7729063.ab  och det var och är hemskt! Jag vill inte bli gammal när jag läser sådanthär!

Men jag kan ju andas ut, jag kommer inte bli gammal i sverige (tror jag), utan jag kommer att bli gammal i finland, hemma på åland. Då kan jag pusta ut. Eller? Fel, fel, fel, fel, fel!

Just nu vill jag inte bli gammal när jag vet hur det går till. Så jag har en massa förhoppningar på att det kommer att ändras. För annars tror jag det kommer att finnas en massa sura tanter och farbröder på de olika hemmen runt om i sverige och finland.

Tänk på det!

Nu ska jag dricka morgonkaffe och se på tv och försöka undvika allt vad svenska valet heter.

Ha det!

/T

I mina öron

Jag har nu fastnat för att lyssna på Apulanta när jag cyklar till och från skolan. Var tidigare fast i deras album Heinola 10 (fast på engelska), men nu när jag har fått tag på det på finska blir det genast mycket bättre!



Reunalla (riktigt grym!)



Viivakoodit som också är riktigt bra!

Min favorit just nu (och för några år sen) är solklart Tunnit (finns inte på YT), finns en riktigt bra bit i mitten av låten. Brukar av någon anledning lyckas lyssna på den när jag svänger ner runt skolhuset på morgonen.

Är däremot lite besviken över att de har tagit bort albumet från Spotify, för det var perfekt att lyssna på när jag satt i skolan och jobbade. Men, jag får hålla till godo med LOK.

Nu ska jag kika på lite film och sen sova.

Ha det!

/T

Nollning

Här i S:vall är det full fart. Just och just att man hinner hem mellan alla aktiviteter. Det där med middag börjar mer och mer kännas som något man får ta när nollningen är över.

Har börjat lite smått med kursens stora uppgift. Har bara fått veta att det har något med Kanebo att göra. Så de senaste dagarna har jag och Tove gjort en analys av Kanebo och gjort en moodboard. Är grymt inspirerad att jobba med skolan just nu! Intressanta föreläsningar, bra feedback och bara sådär allmänt trevligt.

Känner att det här hektiska tempot tar på, för just nu börjar en förkylning göra sig påmind. Så det är bara att försöka få igen lite sömn under helgen och kurera med en massa Finrexin.

Idag efter skolan var det dags för Ölympiaden. Kul att få stå på sidan om och titta. Men lite trist att inte vara med. Men, vem vet? Kanske man får göra ett återbesök som Fusk-Nolla? Skulle inte sitta helt fel.

Nu kallar sängen på mig. Och jag tänker inte stå emot.

Ha det!

/T

RSS 2.0