Nja

Blev nyss tillfrågad en grej, vet inte om jag är riktigt nöjd med mitt svar. Känns som om jag inte är med pga det jag kan utan pga annat. Hmm. Jobbigt. Känns som om det finns fler kandidater för den plats jag fick. Asch, asch! Nåja, det får bli som det blir nu då.. Har inte så lång tid på mig att ändra mig heller. Jag får helt enkelt göra det bästa jag kan av situationen.

Blä!

/T

Helgjobb

Idag har jag jobbat igen. Var lite segt att stiga upp redan vid 8. Hade stor lust att stanna i sängen och sova. Men med tanke på att vi var en man kort så var det lika bra att jag inte gjorde det..

Hade lagom med folk, ibland mycket, ibland helt tomt. Precis lagom. Börjar bli bättre på att slå in paket, men det går alltid att förbättra! Där efter jul kommer jag att kunna slå in nästan allt..

Längtar efter två saker idag. Jul och sommar (i den ordningen med). Speciellt när jag och mamma plockade fram ljusstakarna idag. Fick även en lillajulklapp av henne idag; en vänsterhandssax mod. större till tyg. Hade svårt när jag klippte tyg sist med mammas höger. Så nu äntligen har jag fått en egen! Tack mamma!

Kliar i fingrarna efter att få klä julgranen igen. Var så nöjd med förra årets så.



Nu ska jag kika på Stjärnor på is. Ha det!

/T

Julgata

Fick en sovmorgon idag. Började först 12. Hade planer på att åka via försäkringsbolaget och hinna få in min radio på lagning. Men jag försov mig och fick sticka iväg på jobb utan att fått något gjort. Så jag måste göra det imorrn om jag hinner. Måste fixa övernattning inför nästa helg också.

Var helt ok att jobba trots att det var julgatsöppning. Hann få lite pyntat i butiken med. Var inte så stressigt som jag hade förväntat mig heller. Blev att minnas en del ur Nöjesmassakern när jag jobbade idag.. En video som jag minns att Jenny gillade. Men den är rätt så klockren, speciellt nu när julen är på kommande.



Nej, nu ska jag sova. Godnatt

/T

Bilbråk igen

Idag har det varit jobb igen. Som igår först Lekplaneten, sen träningsverket. Är grymt trött! Men imorrn börjar jag sent (jobbar sent också). Hade en lugn dag på jobb idag. Rätt lugnt på TV med.

Tyvärr så slutade det inte som jag ville. När jag kom ut till bilen så var min bil påbackad och bakdörren intryckt. Inte så att halva bilen var borta, men en stor, synlig buckla. Tack för den. Nog för att jag vet att min bil är gammal och har sina små bucklor här och där. Men jag skulle ah blivit glad om jag hade fått ett nummer, eller bara ett förlåt på en lapp. Men icke sa nicke. Nåja, jag får väl försöka se om jag kan fixa upp den. Eller vad försäkringsbolaget säger.

Hmm. Måste nog rycka upp mig lite. Det är ju snart jul. Så nu vet jag ju vad jag ska önska mig i julklapp.

"Kära Tomten. Iår önskar jag mig bara hjälp med att få bilen fixad. Den har sina skavanker, men jag tycker om den ändå. Snälla Tomten, hjälp mig. Tack på förhand!"

Nu ska jag kika på Bonde söker fru. Ha det!

/T

Vardag igen

Jobb igen imorse. Fick gräva fram bilen, tur att jag steg upp tidigare. Var nog halt att köra, men bra att jag har fått andra skedet och hunnit köra en del på det.

Jobbade även på TV ikväll. Hade bara ett barn, så det var lugnt och skönt. Började att fixa om från höst till vinter i rutan. Kom halvvägs. Får fortsätta på onsdag om inte Frida fixar på det imorrn. Sen vidare på dans. Gick helt ok. Har inte mycket kvar av låten nu. Skönt! Tyvärr har vi fortfarande inte fått några platser än, så det blir också en överraskning.

Idag när jag fick en hostattack på jobb så hade jag inget som hjälpte. Efter lite hjälp av mamma fick jag en flaska hostmedicin. Tyvärr så hann jag inte få med mig något mer än själva flskan med mig ut när jag fick nästa attack. Måste ha sett roligt ut när jag stod på innergården och halsade ur en medicinflaska. Tyvärr så gav inte hostan med sig. Så jag tvingades upprepa proceduren.. Hmm. Tur att det var på innergården.

Nu ska jag kika på TopGear, sen sova. Imorrn upp igen och jobba. Ha det!

/T

Söndag

Är fortfarande på jakt efter nya tofflor som jag kan jobba i. Vägrade ta mammas "nej de har inte på Mattssons" på allvar utan åkte dit idag för att titta själv. Men hon hade rätt, inte ett enda par i rätt storlek eller modell. Synd. Fick iaf med mig lite mera garn som jag ska sticka av, iaf en svart mössa och lite till min halsduk.

Har även tagit fram lite julpynt inför nästa veckas lillajul. Ska bli trevligt att få lite mera ljus i kojan och ute.

Var iväg med farmor ikväll och såg på teater, men nja. Vad ska jag säga? Det var kanske inte den bästa teater jag har sett. Tror inte jag behöver säga så mycket mer. Men det var trevligt att få umgås med farmor lite till den här helgen.

Imorrn är det jobb igen. Ska även jobba på TV om det är barn. Ska göra om mitt och Fridas fina fönster till mera vinter än höst. Passar bra nu när det har snöat och allt.

Nu ska jag fortsätta sticka och sen hoppas att strömmen inte går när jag sitter på Skype!

Ha det!

/T


I'm back!

Har varit på Kumlinge sen igår. Kom hem för en stund sen.

Åkte igår direkt efter jobbet. Fick min bil fixad under tiden som jag jobbade, nice! Sen iväg mot Hummelvik i ilfart. Hann med båten och fick den sista bilplatsen. När jag väl var framme hos farmor blev det korsordslösning och tv-tittande. Idag blev det bak av farmorbröd (hemvete) och lite fiskrökning. Mums! Var även iväg till begravningsplatsen och tände ljus och satta blommor på graven. Känns fortfarande konstigt på något sätt att gå dit för att "träffa" honom. Tycker att det borde börja sjunka in efter 4 år.

Var riktigt fint på begravningsplatsen, snö och lugnt och stilla. Bara jag och farmor som var där. När vi var där började det snöa. Ett mjukt och fint snöfall. När jag var och slängde omslagspappret till rosorna såg jag att vattnet i kranen hade frusit, som om det var mitt i. Det hade bildat en istapp ur kranen.


Ikväll blir det att ta det lugnt och kika på tv. Senare ikväll visar svt2 en av mina favoritfilmer; Guds Stad/Cidade de Deus/City of God. Gillar hur själva filmen är gjord, den är riktigt snygg! Ta en titt om det är något som faller dig i smaken.


Ha det!

/T


Biltrubbel, igen

Jobbat idag igen. Är rätt trött efter det. Skulle eg ha passat barn, men jag hade ltie annat jag måste göra, så Susanne fick jobba ist. Skönt att vara ledig en kväll. har varit fullt upp den här veckan hittills så.

Imorse när jag åkte på jobb började bilen krångla (igen), eller krångla och krångla. Batteri- och bensinlampan började att lysa. Jobbigt med tanke på att jag har haft bilen sen i måndags. Var just och just att jag lyckades ta mig hem, när jag sävngde in på raksträckan så hade jag ingen belysning alls, så jag fick köra lite på känsla och hoppas att rådjuren var mätta och låg i skogen och sov.

Så nu har jag ett problem, jag hade tänkt att jag skulle åka ut till Kumlinge imorrn direkt efter jobbet med bilen. Men om bilen inte vill så blir det lite knepigt. Visst, jag kan ta bussen, men den går 17.05 och jag slutar 17. Chefen är redan småsur på mig, så jag lär inte kunna gå tidigare. Hmm.

Måste höra med Kalmers om de kan fixa den under dagen.

En grej som jag märkte idag är att i vårat lager hör man ljudet från casinots maskiner. Har inte hört någon vinna storkovan idag, men vem vet? Jag var bara där en stund så..

Tror att jag har lyckats att beställa några filmer från cdon.com också. Jag är inte så bra på finska att jag fick det helt 100 om hur det gick. Lär märka när de dimper ner i bervlådan om det lyckades.

Nu ska jag nog sova, om jag ska orka strida med Kalmers imorrn bitti. Godnatt

/T

Trött, tröttare, tröttast

Usch! Imorse var det ritkgt segt att stiga upp. Låg kvar i sängen en bra stund och såg/lyssnade med ett halvt öga/öra på Nyhetsmorgon. Blev just och just sen till jobb. Men jag hann i tid! Fick en stor laddninga varor samtidigt som det kom kunder, så det blev lite som det blev. Men, sen gick det bättre. Börjar bli bättre på att slå in paket iaf.

Fick veta att jag skulle jobba redan kl.17 på TV, men jag kunde inte sluta tidigare. Fick först ringa runt efter Frida, lyckades till sist. Hon kunde ta en timme ist för mig, TACK! Försökte om Susanne kunde jobba, men hon kunde inte idag heller. Var och jobbade mellan 18 och 19, fyra barn. Så nu är jag totalt slutkörd!

Slängde ihop lite lasagne inför morgondagen, ska bli gott att ta med på jobb till lunch.

Nu ska jag kika på tv och sen blir det nog att ta tidig natt.

Ha det!

/T

Cravings

Usch! Är jättetrött efter att ha jobbat idag. Det är inte krävande eller så, utan bara mest att jag gör något i 8 timmar om dagen.. Plus att jag fortfarande har dygnet lite halvt på fel. Suck! Mamma ville att jag skulle komma med på någon kurs i bildbehandling, kan vara bra att ha gått en sådan kurs inför hösten, men jag vet inte hur sugen jag är. Ska höra lite nör hon kommer hem vad de ska behandla.

Jobbigt att ha cravings för en spelkosol när jag jobbar där jag jobbar. Idag stod jag och plcokade ihop det perfekta julklappskitet för mig själv i Wii i huvudet. Skulle vara kul att skaffa, men känns som om det får bli lite senare isf. Fast, idag skulle det inte ha skadat med lite Wii, speciellt när jag är såpass trött i skallen och det regnar ute..

Men imorrn är en ny dag! Inkl jobb på TV. Ska kolla vad det går för pass, så vet jag på ett ungefär vilka barn som kommer. Såg nyss att våra bilder har kommit upp på hemsidan. Var inte alls som jag hade hoppats.. Nåja, inte så många som klickar sig in dit och kikar ändå så..

Nu ska det ätas lite smått, sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Ha det!

/T

Måndag

Är hem via en snabb sväng. Ska iväg på dans om ungefär 35 min. Måste byta om snart. Men jag har inte hunnit och orkat än. Kom hem från TV lite efter 19, har än så länge inte hunnit äta något mer än en smörgås till middag. Blir att äta efter träningen istället.

Var och jobbade första gången idag. Gick helt ok. Fick gå runt och märka om grejer och packa upp nytt och ta lite kunder. Helt ok. Men paketinslagningen kan förbättras. Nåja, det är ett tag kvar till jul. Sen iväg i ilfart till TV för att börja jobba där kl.17. Fick gå lite tidigare. Sen först 2 barn, sen 6 barn mitt i allt. Men det gick bra. Alla satt klistrade framför tv'n och CN. Själv tycker jag illa om kanalen, men så länge som de inte bråkar eller så så är det ok.

Ska bli kul att träna igen ikväll! Har iofs lite ont i benet efter att ha stått hela, halva dagen, men det lär gå över efter ett tag. Ska försöka att komma ihåg "svansen" bara.. Svårt. Hoppas vi får prova med våra klänningar ikväll!

Nu ska jag byta om och stoppa något mer i magen. Ha det!

/T

Min söndag

Sitter för tillfället vid spisen och kikar vispgröt. Tänkte ta och äta det till frukost imorrn och kanske tom ta med på jobb som lunch. Får se med lunchen, men frukosten är iaf fixad. Har ett klockrent recept från mammas gamla "Marthas Kokbok" från 1969 (fast mamma fick den när hon fyllde 15, -72). Den har massor med bra recept! Bla chokladkräm och chokladglasyr. En höjdare, får 5 vispar av 5 möjliga.

Annars har jag inte gjort mycket idag. Kikade på The Queen med mamma tidigare ikväll. Hon har velat att se den ett tag, men inte gjort det, så nu passades det på.

Är lite fundersam på om jag kommer att få min bil imorrn innan kl9 eller inte. Hursom så kommer jag ju till jobb om det kniper. Men jag skulle behöva den. Sen när jag väl har slutat jobba har Kalmers stängt. Suck! Vilket dilemma.

Imorrn är det även jobb på TV och dans som gäller. Ska bli kul med lite träning igen, missade ju förra veckans så. Lite att göra, men det är så det ska vara.

Nu vispa min vispgröt, kika lite serier och sen isäng. Godnatt!

/T


Vilsna stjärngossar

I torsdags köpte jag några hyancintlökar (som mamma hade glömt att göra) som jag satte i vatten. Ska se om jag får dem att blomma till jul. Skulle vara trevligt, tycker så om doften av hyacinter.

Mamma gav mig ett tips för att de skulle växa sig så långa som möjligt innan de blommar skulle jag sätta mörka strutar på dem. Tyvärr så hade vi inget mörkt papper hemma, bara vitt. Men strutar gjorde jag. Det roliga är att just nu ser det ut som om vi har 5 små, förvirrade stjärngossar i fönstren. Funderar på att klistra på lite stjärnor på strutarna när det blir december..

Såhär ser det ut just nu..

 Två i mitt fönster. Knölarna under "hatten" är lökarna   Här är en tjock liten stjärngosse.  Ska bli kul att se vad det blir av dem.

Funderar på om jag skulle åka ut till Mattssons idag och köpa mig ett par tofflor. I stil med Bierkenstock, men inte lika dyra. Har tappat bort mina som jag hade på Robert's. Eller, de försvann när Jens städade.. Hmm. Misstänkt? Jo.

Nu lite filmkik, sen kaffe och brownie. Ha det!

/T

Bra recept och julklappstips!

Härom dagen köpte jag senaste numret av "Allt om Mat" pga deras chokladspecial och deras goda recept. Idag testade jag ett nytt recept från tidningen, "kycklingpytt med linfrön och ruccola". Lät gott när jag läste igenom det och nog minsann! Nöjd, ska nog lagas igen. Inte så farligt dyrt heller.

Så ett bra julklappstips (riktat till syster yster) är en prenumeration på "Allt om Mat" åt mig. Jag försöker lova att jag lagar mer och spännande maträtter än min klassiska lasagne.



Nu ska jag gå och kika på tv med mamma, när hon väl är hemma en helg.. Hehe

Ha det!

/T

Fredag

Ja, igår ja. Blev uppringd av en kille som hade hört att jag sökte jobb. Undrade om jag ville komma in via och prata lite igår. Passade på att göra det medans jag var i stan och fikade med Malin. Gick helt ok. Vågar inte ta ut så mycket i förskott. Men jag ska iaf dit på måndag kl 9 och testa. Ska bli kul! Skulle gärna ha min bil tills dess bara.. Hmm.

Igår på kvällen kom Matte hit. Hade lovat honom att baka lite som födelsedagspresent. Blev lite brownie och wraps med kräftstjärtsröra. Namnam! Kikade på lite tv och lite House. Trevlig kväll.

Idag lär det inte hända mycket. Blir nog att ta det lugnt och kika på tv.

Ha det!

/T

Nu är jag trött..

..Så trött på att så fort det ordnas evenemang så är det en dansgrupp som ska uppträda. Men inte vilken som helst,. Man skulle kunna tro att det skulle vara från ÅMI/Dansskolan. Men tji fick jag och ni, för så är det inte. Utan ALLTID, varje gång det är ett evenemang med dansunderhållning så är det Erica Dunders dansgrupp som ska uppträda. Det börjar bli rätt trist att se dem. Det måste ju vara rätt tråkigt för dem med att hela tiden uppträda med samma dans? Nu ska jag inte klaga så mycket, för jag har aldrig sett dem själv. Men jag har mina aningar.


Jag är inte bitter eller så, utan mest besviken. Varför kan inte vi från Dansskolan komma och uppträda? Det är ju i stor del elever på just Dansskolan som är med i Kickis grupp. Så varför inte? Vi tar inte betalt, vi har många olika, varierade danser. Vi behöver inte mycket till utrustning heller. När vi uppträdde på Postens julfest (många år sen), körde vi med en vanlig cd-spelare. Så varför?


Kicki gick ju själv på Dansskolan i många år för Elzbieta, hon borde ju veta att det är hur kul som helst att få uppträda, från ÅMI. Eller är det därför som hon pushar på sin dansgrupp?


Snälla, vi jobbar hårt för ingenting känns det just nu. Vi har en uppvisning per läsår, och då är det för föräldrar och vänner. Vi får ingen tidning som kommer och skriver om oss, utan vi får nöja oss med våra anhörigas bilder. Så kom igen, vi är inte omöjliga.


Det här är sen inget mot själva dansarna i sig (för jag tränar med en del av dem, och de är hur duktiga som helst!), utan kritiken är riktad till de som bokar och kanske lite smått, teeny-weeny till Erica herself.

/T


Träningsverket

Gick rätt bra på TV ikväll, var lite seg. Fick en kommentar av Kim "Ja, du ser ut att vara i din egna lilla värld". Och det kunde nog stämma. Men det var snälla barn, så det var rätt lätt. Tyvärr så började tjejen gråta när hennes bror inte ville spela spel med henne, men jag fick inte spela med henne. Hmm. Nåja, det redde upp sig till sist.

Borde eg inte alls sitta här utan göra mina övningar som jag har lovat, men det är ju så tråkigt. Sen är det rätt jobbigt också. Men jag måste, MÅSTE!! För att bli av med mina problem måste jag träna! Men först äta en Geisha-karamell till. Sen övningar. Nu!

Byte?

Funderar på om jag skulle skaffe ett mera "tema" på min blogg. Och en sak som ligger mig varmt om hjärtat är ju mat. Handla, laga, smaka, äta, njuta.. Ska fundera på det.

Idag har jag jobbat på Vikingaåsen, var med 2a. På något sätt börjar jag undra om de bara blir jobbigare dag för dag? För så som de är nu var de inte i våras. Hmm. Jobbigt! Ska hoppa in för Frida ikväll och jobba på TV senare. Är rätt trött, så det lär bli en liten powernap nu snart. Synd, jag som hade tänkt städa kylskåpet och dammsuga. Får göra det imorrn istället. Lär vara rätt slut när jag kommer hem så.

 Ska nog ta mig en ordentlig funderare på det här nu jo. Kan förövrigt säga att jag är glad över att Vikingaåsen har bytt kock i köket, för nu vill jag äta lunchen där! Annat var det i låg- och högstadiet! Fast, dagens lunch var ett bottennapp som har överlevt bytet i köket (skumt). Nästa veckas fredag vill jag jobba, då var det thaisoppa (vill se vad det är för ngt).

Nu nanna en stund, sen fixa lite käk. Blir nog lax och basic potatismos (med SMÖR!) Namnam.

/T

Mat, mat, mat

Idag när jag var och handlade måste jag bara ha senaste numret av "Allt om Mat". Det var chokladspecial. Så vem kan motstå? Efter en stunds bläddrande och receptläsning kände jag hur dregglet hängde ur mungipan. Var grymt sugen på alla recept i tidningen, mindre sugen på det som var till middag. Hmm. Jobbigt. Efter att mamma fick höra några av recepten ville hon att jag ska skulle ettdera laga förrätt eller efterrätt till hennes nyårsmiddag. Får se hur det blir med den saken. Men det låter lockande (och så är hennes vänner rätt så lättmutade).

För tillfället håller jag på och gräddar julstjärnor (smördeg med plommonsylt i mitten), blev så sugen när jag såg plommonsylten på Kantarellen. Ska nog ta och sluka några framför tvn lite senare i samband med Bonde söker fru. Slurp! Kanske hittar lite glögg att värma på samma gång? Vi får se..


Ha det!

/T

Läskigt

Ja, så har det hänt igen. Eller hur man nu ska kalla det.

I några veckors tid har jag sett (efter mörkrets inbrott) en bil komma åkandes förbi vårat hus, nästans smygandes förbi, för att sen stanna vid slutet av vår tomt. Där står den en stund för att sen sticka iväg i världens fart. Har ingen aning om vem det är eller vad den vill. Skumt! Det känns nästans lite obehagligt. Speciellt häromdagen när mamma såg den och gick ut mot bilen och den stack iväg. Så om den skulle vilja veta något om huset så är det väl bara att knacka på och fråga.

Ska snart iväg och lämna in bilen på service, sen vidare på fysioterapi. Ska även sen senare och passa barn på TV. Ha det!

/T

I-lands problem

Idag var jag äntligen och bytte min telefon (visserligen till en likadan), men min gamla hade gått sönder (efter mindre än en vecka).  Fick en ny på garantin. Det jobbiga med att byta telefon är att fixa med alla inställingar (det var mindre än en månad sist), så det är lite trögt. Även att fixa övet alla kontakter och bilder är lite trix. Men, nu borde det vara som det ska!

Ska vara mycket försiktig med luckan till minneskortet den här gången! Vill INTE att den ska gå sönder av minsta lilla, igen. Suck!

Handlade lite smått igår i åbo när jag väntade på båten. Bla en ny varm, stickad tröja från Gina och ljuslyktor att hänga i taket. Så nu har min gamla mobil (som jag gjorde i lusse) fått ge vika för två lyktor. Ska se hur bra de är sen när mörkret har sänkt sig.

Har varit duktig och bokat tid för en ny omgång på bilservice, för igår när jag kom och skulle hämta bilen i långnäs startade den inte. Det är något/någon som stjäl ström! Dum som jag var hade jag parkerat så att jag inte kom åt för att kunna ge starthjälp (av mamma). Så medans jag väntade på att mamma skulle komma, fick jag parkera om bilen, för hand! Det var lite svårt att få den i rullning först, men sen gick det bra! Han erfarenhet från Mies Fia i somrars.. Hehe. Lite stolt ska man vara.


Nu ska jag kika lite tv, sen testa ljuslyktor. Ha det!


/T


Jakobstad ToR

Så, nu är jag då hemma igen från några dagar i Jakobstad. Har varit en trevlig resa och trevliga dagar där uppe. En resa som jag nog gör om.


Jag åkte natten mellan onsdag och torsdag till Åbo. Hade turen att det fanns lediga hytter, så lite sömn fick jag (även om det inte var mycket, så bättre än ingenting). Väl framme i åbo var det att hitta tåget med rätt vagn och plats. Var så länge sen jag åkte tåg (julen 2003) och då var det dessutom i sverige. Så jo, jag var nervös! På vägen mellan Åbo hamn och Åbo hamnade jag breve en kille som stank (nu snackar jag stank, luktade, osade..) sprit. Han började prata med mig på finska, men efter att jag på knackig finska förklarade att jag inte pratade finska så bytte han till svenska (perfekt, med lite stockholmsdialekt, hur fick jag aldrig veta). Men honom blev jag av med i Åbo.


Bytte tåg i Tammerfors, rätt trevlig tågstation. Lite hårda träbänkar att sitta på bara. Efter en timmes väntande byte för tåg mot Jakobstad (eller Bennäs, sen buss mot Jeppis). Väl framme i Jeppis fick jag sova en stund. Skönt Sen bara slappa och kika lite Seinfeld.


Fredagen bestod av mestadels tv-tittande. Var och åt middag på Asian Garden också. Rätt nice, lite svagt bara. Var även via Halpa Halli (något nytt för mig, har aldrig varit in). Sen via lägenheten en sväng, sen vidare till Friends för att träffa några av Andreas polare.


Lördagen var lugn i samma mönster som fredagen. Var och såg på nya Bond filmen, rätt nice. Fick även med en av Andreas kompisar. Var lite förvånad (har aldrig sett en Bond-film tidigare så). Riktigt nice bio också! Inget som finns hemma på Åland här inte! Sen handla pizza och kika lite tv. Hade tänkt gå och spela lite air-hockey på Netti, men det var rätt fullt, så det blev en öl och biljard på Madison istället. Har planer på att öva upp oss inför julen, så att vi kanske kan utklassa Krille under julen.. Hehe. Blev rätt tidigt hem för jag var jättetrött.


Söndagen bestod för min del rätt så mycket av att kika repriser på tv, för Andreas var på övningar. Hann höra honom spela lite innan (Jag är imponerad! Wow!). Senare kollade vi på Casino Royale, Trevligt att få lite bättre förklaringar till Quantum of Solace.

Fick lite nya låtar av Andreas, (som jag har nu på vägen ner så gott som spelat sönder), bla Train av Porcupine Tree, Elephant Gun av Beirut och World of its own av Tingsek.

Nu är jag då hemma igen efter lite tågåkande och båtåkande. Tyvärr ville inte Nisse med att jag kom hem, så jag blev stående i långnäs utan ström. Tur att det finns mammor!

Nåja, nu ska jag börja packa upp mina grejer och städa lite. Ha det!

/T

Här kommer en viddeo till låten Trains (m. Porcupine Tree), nej det är inte någon video som hör ihop med låten.


Uppdatering

Ja, nu sitter jag i Jakobstad. Kom hit i torsdags, efter lite tågåkande och en liten bit med buss. Ska förklara mer vad som har gjorts under tiden när jag kommer hem och kan skriva på min dator. Kommer som sagt inte fullt överens med Andreas mac. Och min vill inte komma åt internet.

Men jag lever och det är bra. Ha det!

/T

Bestämt

Ja, eller så gott som. För biljetterna är bokade. Alltså, ikväll/inatt åker jag till Åbo för att sen ta tåget upp till Jeppis. Har aldrig varken varit till Jeppis eller åkt tåg i Finland, så det här kommer att bli en rolig historia. Tanken är att jag ska komma tillbaka hem igen på måndag.

Var via min morbrors fru tidigare idag och fick en fribiljett, så nu blir det inte lika dyrt att åka över. Ibland är det bra med kontakter.

Idag har jag jobbat mellan 9 och 12. Var med 1C (en klass jag varit i många dagar, så jag kan tom allas namn). Hem, vilade en stund. Sen vidare på fysioterapi, fick några övningar att göra tills nästa vecka, varje dag (har något att göra när Andreas är i skolan). Kom nyss hem från Träningsverket, har bla målat med vattenfärger och spelat lite spel med barnen. Kul, men nu är jag full av vattenfärg. Hmm.

Ska försöka packa lite smått innan jag sover en stund. Ska upp vid 2tiden igen, för båten går 03.30.

Ha det!

/T



En bild från M/S Ålandsfärjan. Finns/fanns det möjligtvis andra påsar än de i plats att spy i? Hehe..

Sen sist

Ja sen sist då. Vad har hänt?

Nja, igår var jag och jobbade på Vikingaåsen igen. Var med 1A, som lärare/assistent. Det var inte så pjåkigt. Inte så jobbiga ungar, finns värre. Hade träning senare på kvällen, gick sådär. Hade ont i ryggen och höfterna krånglade. Fick se halva träningen från sidan om. Försökte göra en av övningarna som fysioterapeuten sa att jag skulle göra, gick sådär. Kändes nog på rätt ställen, men samtidigt var golvet lite för hårt för ryggen sen istället. Ajaj.

Idag har jag varit hemma och tagit det lugnt. Kikat en hel del serier, som vanligt. Ikväll ska jag försöka boka mig lite tågbiljetter Jakobstad T&R. Var ett tag sen jag träffade Andreas, så det ska bli kul! Ser inte så mycket fram emot själva båtåkandet eller tågåkandet, men det är värt det (tror jag). Inget är 100, men så har jag planerat iaf.

Fick veta två kul grejer igår;

- att jag och Susanne på TV ska byta plats, så nu ska jag bli ordinarie barnpassare med Frida.
- att jag och Musse fick rum på danskursen den 7.12, så nu ska jag få lära mig jive, cha-cha och samba. Yeah!

Men nu ska det fixas käk, sen se om jag förstår mig på VR's hemsida.

Ha det!

/T

Förklaring och söndag

Tänkte berätta en kul grej. I fredags på MP så blev ena bartendern glatt överraskad och väldigt nyfiken på min väska. Med tanke på att jag slängde fram min bok på bardisken och halade fram pengar, så kan jag förstå henne.

 Det här var då mina accessoerarer. Min handväska/bok, fackla och krona.

Ska visa hur min bok ser ut.

       Det var från början en riktig bok på 600 sidor. Hette Månskensbarnen tror jag. Betalade 2€ för den på Emmaus. Fick tursamt nog rum med alla mina grejer, tom kameran fick plats! Får se om jag använder den något igen.

Idag blir det nog att ta det lugnt. Ska byta däck på bilen också. Men annars bara softa.

Ha det!

/T

Eva och Adam

Sitter för tillfället och kikar på Eva och Adam. Lite som tidsfördriv. Var en av mina favoritserier när jag gick i lågstadiet/mellanstadiet. Som alla småtjejer hade jag en crush på han som spelar Adam (Carl-Robert Holmer Kårell). Men nu när jag kikar på serien igen så förstår jag inte riktigt varför.. Det är ju han som spelar Tobbe (Erik Johansson) som är söt, eller sådär fulsnygg.

Sen vet jag iofs inte hur "Adam" ser ut nu för tiden..

    Här att jämföra. Och jag vet en som håller med mig. 

Nej, nu ska jag fortsätta kika på tv. Ha det!

/T

Gårdagen

Gårdagen blev rätt lyckad. Eller stundtals bra, stundtals mindre bra. Men, man har så roligt som man gör sig. Blev en hel del dans. Trevligt! Tyvärr så hann jag inte med XIT's fotografering. Men jaja. Det kommer fler chanser.

Har lite bilder. Min väska var kanske inte så optimal för att plocka in och ut grejer ur, så därför blev det inte så mpnga bilder tagna.

 Emma som skogsrå

 Jag som Frihetsgudinnan. Min krona var lite jobbig att dansa med, då den petade på folk. Borde vara lite längre.. Hmm

 Malin som Balettdansös

 Inne på MP 

Idag blir det nog bara att stanna hemma. Ska hämta mina grejer och bilen också. Men rätt så mycket sömn blir det. Ska nog handla lite cola och ostbågar och dega framför tvn med.

Ha en bra Alla Helgona och tänd många ljus!

/T

RSS 2.0