morgon

Ja, morgonkaffe och lite äggröra. Så blev min morgon. En snabb sväng i PS istället för att packa väskan med grejen inför kvällens middag.



Såhär stor har mammas ena katt blivit. En riktig kelgris.

/T

nytt år, nya möjligheter

Ikväll har jag varit duktig och skrivit en del på analysdelen av uppsatsen. Så, det blir nog till något. Gäller bara att få lugn och skrivlust till att skriva det där som behövs till. Men, det ska nog går bra.

Imorrn är det nyår. Ska spendera dagen med att jobba. Sen väntar bastu och finmiddag med några nära och kära. Ser mycket fram emot kvällen! Ska bli skönt med lite flådmiddag.

Men för det kommande året har jag inga direkta nyårslöften. Jag ska nog fortsätta som jag gjort under 2011. Det som kommer att skilja sig är att jag ska försöka få mina dubbla examen, jobba mer under sommaren, söka jobb till hösten, ta vara på att få vara student med fri tillgång till de maskiner som skolan har etc. Inte så stora ändringar.

Det som jag däremot måste är att våga plocka upp kameran lite oftare. Inte bara låta den ligga i väskan. För att bli bättre måste jag öva, öva och öva. Våga göra fel, radera och försöka igen.

Men det är på söndag det. Än så länge är det bara fredag. Men för det ska jag gå och sova, för jag ska ju som sagt jobba imorrn.

Ha det och Gott nytt år!

/T

oj!

Idag har jag inventerat klart. Eller, näst intill klart. Butiken är ju kvar, men den får bli när den är stängd. Fungerar inte så bra att inventera när det plockas grejer fram och tillbaka. Men nu har jag full koll (tror jag) på vilka varor som finns. Inte för att jag tror att det kommer ett quiz eller så, men ändå.

Förutom det så har jag fått klart min sista julklapp idag. Köpte lite tillbehör till Edos julklapp. Väldigt kul att få berätta åt honom att den står i hallen, inpackad och allt. Det som gör saken lite roligare är att han är väldigt nyfiken av sig, så ju mer jag berättar desto nyfiknare blir han. Lite intressant att jag blev klar med mina julklappar först fem dagar efter julafton. Men när den som ska få julklappen är borta över jul, då borde det vara okej.

Nu ska jag försöka skriva lite till på min uppsats samt surfa runt på Resumé och Dagens Media för att se vilka varumärken jag kan analysera till min hemtenta.

Ha det!

/T

mellandagar

Just nu känns det som om dagarna fylls av mat. Men, inte mig emot. Jag är nöjd och stolt över att jag lyckades grava egen lax som blev rätt smarrig. Kunde ha smakat mer, men bra för att vara första gången.

Juldagen var lyckad och trevlig. Har för en gångs skull fotat en del, men fotona ska sållas och in i datorn innan jag visar upp dem. Men sen så.

Idag var tänkt att vara en ledig dag, men jag ska hoppa in och jobba lite ändå. Men det är bra, ska lägga en beställning från mattonbutiken på en hel del grejer inför examensarbetet, tyvärr lär det inte bli en billig historia. Så då behövs det lite inkomster.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe innan jag beger mig ut på stan för lite ärenden innan jobbet.

Ha det!

/T

jul



Sådär såg det ut igår hos oss. Är mycket nöjd med mina julklappar, måste ha varit snäll med tanke på vad jag fick.

Dagen ska spenderas med att leka med mitt nya objektiv och se vad jag kan åstadkomma.

Ha det!

/T

jullov

Igår kom jag hem till Åland på sk. jullov. Har inte hela uppsatsen klar, ska skriva analys och lite annat till. Men, tillräckligt för att kunna slappna av några dagar. Ska även jobba några dagar.

Så vad händer inte när jag tar det lugnt? Jo, då blir jag förkyld. Har inte varit förkyld på ett bra tag (gissar på pga för mycket skola och stress). Jag har ingen lust att vara sjuk under jul. Men, det är bara att gå till apoteket och kurera.

Måste även börja fundera på hemtentan till distanskursen.

Men, den får vänta några dagar. Måste få njuta av lite ledigt först.

Ha det!

/T

helg

Ja, det är väl helg nu. Men med tanke på att det stundar ett "jullov" med en c-uppsats som ska bli klar och en hemtenta i distanskursen som ska göras så blir det inte mycket till helg den här helgen. Det gäller att göra klart så mycket som möjligt så jag kan lägga skolan åt sidan några dagar.

Just nu sitter jag och tänker så det knakar över hur jag ska kunna skriva om kvalitativa textanalyser. Hur jag ska få fram det vi undersökt från tre studier ihop med resten av undersökningen. Får bli fredagskvällens nöje. Men om en vecka så är nöjet den kvällen att få klä julgranen.

Men det är en vecka tills dess.

Nu tillbaka till studier och uppsats.

Ha det!

/T

10 dagar

Tion dagar kvar tills jag får mysa med Cattas och Tommys Lilli igen. Efter kvällens dörrknackande med många fina vovvar blev längtan lite större. Ska bli mys att få busa med Lilli (och resten) igen.

Bara lite till att skriva och fundera ut. Sen så. Och knacka några dörrar till då.



Sötaste Lilli i snön hos mamma förra julen.

/T

nästan klar

Igår köpte jag mammas julklapp. Så nu har jag bara Edos kvar, sen är jag klar för den här julen. Känns rätt bra, bara jag hittar den åt Edo och kommer på hur jag ska slå in mammas utan att hon ser vad det är. Har tyvärr ingen skolåda som är tillräckligt stor..

Har för övrigt haft en trevlig helg med hemtenta och bartömning på kåren. Hemtentan gick helt okej förutom att det strulade med inlämningen. Men jag fick den inlämnad och kunde lägga distanskursen åt sidan för en liten stund. Bartömningen var kul, var inte så mycket folk man kände där, men det kan bero på att det var ett tag sen jag var dit.

Idag är det 28 dagar kvar tills uppsatsen ska vara klar och inlämnad för examinering. Känns både bra och dåligt. Efter förra veckans misslyckade fokusgrupper så gäller det att försöka på nytt. Köra hela vägen fram.

Nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och gå ner till Friskis i snöyran och träna.

Ha det!

/T

hemtenta

Har hemtenta hela helgen i distanskursen. Skönt att inte bara få en dag på sig, utan att man kan sova på saken.

Under tiden som jag skriver kommer jag att köra den här låten på repeat;



Så ska jag skriva om Varumärkets kommunikativa roll, vilket är jätteintressant. Men jag börjar bli lite less på all teori. Måste få slå in en massa julklappar så jag får göra någor praktiskt som har med utbildningen att göra (vika och tejpa papper).

/T

fokusgrupper

Det gick inge vidare igår med rekryteringen av folk. Gäller att byta taktik och försöka igen. Måste få ihop 15 personer som har valt eller inte valt att sortera matavfall i Sundsvall.

Just nu skulle jag vilja gå i låg-/mellanstadiet, allt var så enkelt kring jul. Det var bara att öva sånger inför julfesten. Kanske något förhör, men inget mer avancerat. Visst, när man gick där så var det man lärde sig svårt, men nu i efterhand kändes det lätt.

Ångest över uppsatsen? Check!

Blä!

/T

ensam på slutrakan

Ja, lite så känns det just nu. Lite mindre än två veckor kvar innan uppsatsen ska vara inlämnad för sista handledningen. Ungefär två veckor till hemfärd för jullov/hemtenta över julen. Så nu börjar slutet närma sig, fortare än jag egentligen vill. Men, det är bara att kämpa på så blir det nog till något bra.

Mamma for nyss hem efter en mycket trevlig helg med mat, julklappar, pepparkakor, knäck och julprydnader. Har mina aningar om vad jag kommer att få i julklapp, och jag är mer än nöjd. Har även hittat en julklapp till Edo (och mig på samma gång). Gäller bara att fundera lite på priset och hur jag får in den i bilen en sväng.

Känner mig fortfarande lite stressad över uppsatsen, men bara vi får våra intervjuer bokade så borde det släppa. För det är där stora delar av stressen sitter just nu. Sen kanske sömnen kan återvända. Håller tummarna!

Ha det!

/T

vad gör man?

Vad gör man när klockan är mycket och man inte kan sova för det finns för många tankar som snurrar ang skola, uppsats, framtid, nutid och dåtid?

Jo, man sätter sig och försöker skriva på uppsatsen. Då borde man bli trött, eller, jag hoppas på det.

/T

RSS 2.0