Hemfärd?

Sitter och kikar igenom mitt schema för kommande kursen. Ser lite dåligt ut med tid för hemfärd. Just nu ser det ut som om jag får halka mig ner om en månad först. Nåväl. Det får väl går det med.

Lite trist att sitta här uppe så länge. Men, jag lär få fullt upp i skolan, så jag lär inte hinna få tråkigt. 8-17 så gott som alla dagar. Usch!

Skönt att har fått trycksaken inlämnad! Och imorrn är jag ledig. Skönt! Ska försöka storstäda hela lägenheten imorrn. Inklusive mina otvättade fönster.

Nej, om det skulle vara dags att fixa lite middag? Blev lite väl sent igår.

Ha det!

/T

Red Sox

Sitter i skolan. Kollade nyss igenom att allt såg ok ut. Så nu borde det bara vara att traska ner till Brinkan och lämna in.

Tyvärr så fastnade jag här vid datorn. Sitter på RedSox hemsida. Skulel så gärna vilja skaffa något till att ha på mig. En varmare tröja skulle inte sitta fel. Annars en Celtics-tröja skulle inte heller sitta fel. Hade ju min grön-vita celtics när jag var på IFK-match. Så den går isf att använda flera gånger.

Kanske något att önska sig i julklapp?

Vi får se helt enkelt.

Nej, om jag skulle sluta drömma och lämna in min trycksak?

Ha det!

/T

Just det!

Så här ser det ut hemma hos mig;



Mitt vardagsrum/sovrum



Sovhörna och min bäddsoffa







Mitt kök och balkong på utsidan.



Mitt fina kylskåp. Gör mig glad när jag är trött på morgonen och öppnar för mjölk till kaffet.



Och min toalett. Ser ut som alla andra vanliga toaletter.

Ja, så ser det då ut.

Ska försöka fortsätta trycka på mina framsidor till trycksaken. Ska ha fyra likadana ex.

Ha det!

/T


Helgsummering

Sitter i min ensamhet i lägenheten. Har lämnat av Edo på tågstationen. Så nu är jag ensam igen. Trist med en tom lägenhet. Men tvn finns alltid som sällskap.

Men jag har nog sysselsättning. Min lägenhet ser ut som ett bombnedslag! Har börjat diska lite, men det finns alltid något att göra. Skulle behöva fortsätta med min trycksak. Men, just nu är jag sådär sugen på det. Men ibland måste man göra saker som man inte vill.

Igår var det tänkt att jag och Edo skulle följt med Jenny, Malin och Jennys syster ut till Stadshuset. Men jag var rätt trött så det blev lagom med bara en kväll hemma hos Malin och sen traska hem igen.

Nej, om jag skulle ta tag i mina kläder som ligger utspridda över golvet?

Allt för att slippa fixa med min trycksak.. Haha

Ha det!

/T

Borde, borde..

Sitter i skolan, igen. Sitter och försöker jobba, tyvärr så måste jag näst intill helt tänka om. Märkte att jag hade samma idé på trycksaken som en annan. Så lika bra att köra på med nytt tema och se om jag kan fixa det istället.

Borde också ta och fixa till på min blogg. Det känns inte ok att ha den att se ut såhär och plugga det jag gör. Men samtidigt, jag har bara gjort det i några veckor, så där runt jul borde det vara dags för lite tillfixning. Kanske lika bra att plocka bort mina vitsippor då..

Ge mig inspiration nu!

Tror jag ska kila iväg och äta lite lunch och sen fortsätta en stund till.

Ha det!

/T

Usch!

Nu är jag arg och ledsen på samma gång. Usch! Fan att jag måste bo så långt bort ibland. Just nu skulle jag vilja vara hemma och kunna finnas till för mina vänner. Hur kan man?! Just nu sitter jag och planerar om jag ska åka hem över nästa helg eller inte.

Jag gråter nästan själv. Hur kan inte hon må?! Fy fan! Vem kan göra såhär?! Jag vet, jag har lovat mig själv att sluta svära, men nu när jag är arg så får det vara! Det får trilla mycket pengar ner i svärburken, det är det värt!

Morr!

I skolan

Sitter i skolan. Ska ha workshop lite senare. Men just nu sitter jag och spånar på idéer till min trycksak. Problemet är att jag ska ha något att visa upp på torsdag då jag har individuell handledning. Usch! Och jag har just nu bara halvfärdiga skisser på det ena och det andra. Men jag tror jag har fått ihop till ett tema hursom. En början!

Helgen har varit lugn och skön. Var på bio i torsdags och såg "Inglorious Basterds". Ritkigt bra och underhållande film, sådär lagom i Quentin Tarantino-stil. Annars har helgen bara blivit hemma i soffan. Skönt med lite lugn efter nollningen.

Borde nog ta och fortstta spåna och fixa lite på min trycksak.

Ha det!

/T

Trivsel

Jag måste erkänna (igen) att jag är nöjd med Sundsvall. Kanske det här valet som kändes så fel i mitten av sommaren, nu känns så rätt.

Har hittat så trevliga människor, lärt känna den ena och den andra. Visst, det må vara uppförsbacke varje dag hem från skolan (oftast med en hård motvind). Men jag klarar mig. Sen kanske vintern här inte är något att se fram emot. Men då är det ju bara bra att vi i klassen redan har planerat för en pulkakväll.

Nu låter det som om grannens hund äter upp sin ägare. Borde nog gå och glo lite, som den äkta ålänning jag är. Haha

/T

Bilder

Haha. Har nyss lagt in alla bilder på datorn från Nollningen. Ojoj. Nog finns det mycket roligt. Men frågan är vad man vågar lägga upp på FB. Lite ska nog få komma upp, men kanske inte alla bilder..

Skrev tenta idag. Gick helt ok. Nog obrde jag bli godkänd, men skulle sitta bra med ett lite bättre resultat än godkänt, men samtidigt det är första tentan och kanske bara skönt att slippa igenom. Borde egentligen sitta och kolla igenom inför trycksaksuppgiften. Men jag har en idé, så jag kan nog ta det rätt lugnt just nu.

Här kommer lite bilder från nollningen;



Ullis smörar för general Sebbe. spana in våra snygga tröjor som vi fixade samma dag. Detta är under ölympiaden, även samma dag som vi lyckades sno tillbaka vår Committ-flagga. Har själv inga bilder på det.



En "gruppbild" från ölympiaden. Jenny, jag och Ullis. Malin står bakom kameran



Black&White-sittningen på BK. Vi grafiker var vita.



CG och Johan på BK



Jag och CG på BK. Glada efter en god taco-buffé



Jag och Malin på Storsittningen



Mats/Pippi på kåren efter Storsittningen.

Sådärja. En del här, finns mera på datorn. Så blir det sådär som vanligt. Önskas det kikas på de andra bilderna. Bjud mig på en kopp kaffe och en bulle, så kommer jag med datorn. Haha

Ha det!

/T

Mycket hänt, inget gjort

Här var det inte mycket som har hänt. Men mycket har hänt utanför datorn. Har varit på storsittning, färgat ner delar av Ullis dusch pga mitt hårspray (jepp. Jag var Cruella De Vil), fått hit Edo, börjat läsa på morgondagens tenta. Men tyvärr går det segt. Borde eg fortsätta, men det är rätt tråkigt just nu. Urk!

Är ledig hela dagen idag. Så lite läsande blir det nog hursom.

Ja, så det var väl det. Bilder från hela nollningen är på kommande.

Ha det!

/T

Lördag

Hade egentligen uppdraget igår i nollningen. Men ingen orkade gå. Så det fick vara. Satt hos Jenny och förfestade istället. Men det blev en lugn kväll för min del. Har storsittning ikväll så. Dessutom hade jag tvättid kl11. Så lika bra att masa sig isäng tidigt och upp tidigt på det.

Just nu regnar det här, inte så kul om det regnar ikväll. Med tanke på att jag ska spraya halva håret svart.. Vill inte komma fram till kåren och sittningen med en massa färg rinnandes längs med axeln. Speciellt inte missfärga min inköpta päls.

Borde kanske ta och städa och läsa lite inför tentan. Går sådär.. Försökte läsa lite i tvättstugan. Men tja..

Imorrn kväll är det slut på ensamheten här i lägenheten! Woho!

Men först storsittning på kåren.

Ha det!

/T

Tacokväll

Har haft en trevlig kväll här hemma hos mig. Har haft tacomiddag hos mig med min nollningsgrupp och mina faddrar. Superkul! Känns som om jag har hamnat i den bästa och skönaste nollningsgruppen. Hade riktigt trevligt igår hemma hos Malin, så kul att få bjuda tillbaka. Bakade en äppelkaka också. Så nu finns det kaka och vaniljsås i mitt kylskåp. Mums!

Märktes under kvällen att vi alla pluggade grafisk design. För vi kommenterade alla reklamer som kom på tv. Kul att få nörda sig lite.

Fick hem min kurslitteratur idag. Så nu kan jag inte undvika att läsa längre. Men just nu känns allt så nytt och intressant. Så jag tror nog det kan bli att läsa en hel del. Beställde även hem en handbok i InDesign. Så nu kan jag läsa in mig lite.

Satt förövrigt och gjorde klart alla uppgifter i InDesign idag. Skönt, även om det känns som om jag säkert kunde göra bättre ifrån mig. Men, vi blev inte bedömda på just det här momentet. Mest att vi har gjort det.

Nu ska jag kika klart på tv, sen sova. Blev dåligt med sömn inatt..

Godnatt och ha det1

/T

Pubrundan

Hade pubrunda igår. Var riktigt kul! Tog inte så många bilder. Har några, men inte så bra. Får se. Kul att alla var med och klädde ut sig så pass mycket! Hade en bra kväll, så länge det varade. Blev för min del en rätt tidig kväll, men det var skönt det med!

Idag ska jag ta och städa lite. Ska ha middag här hos mig med min nollningsgrupp. Vi ska bjuda faddrarna på middag som tack för nollningsveckan och som tack för deras middag. Kan bli rätt kul.

Är fortfrande rätt trött, men kunde inte sova mera kände jag. Så lika bra att stiga upp! Fick en av bilderna på mig och Edo idag. Rätt bra, förutom att jag ser lite purken ut. Men, det går nog bra ändå.

Nej, om jag skulle ta tag i städningen?

Ha det!

/T

Bättre humör

Blev på bättre humör när jag först såg reklamen för Aquas "nya" album. Väckte gamla minnen som nästan sov. Sen att jag såg nya Saab-reklamen gjorde mig på ännu bättre humör. Så snygg, så enkel. DET vill jag hålla på med!

Sitter och kollar igenom mitt gamla Spotify-konto. Hittade några godingar. Lyssnar för tillfället på Anthony and the Johnsons. Minns den sköna stämningen vi fick fram på stora scenen i KK-husen när vi fick dansa där. Blir gråtfärdig och stolt på samma gång. Njuter av musiken och känner rörelserna inom mig. Fy fan vad bra! Skulle så gärna vilja göra den igen! Så underbar dans! Tung, men vacker. Känslosam men ren i sina rörelser.

Tror jag ska ta och byta till mjukisar och dansa lite. Det får mina grannar stå ut med!

Blir nog att lyssna på Anthony and the Johnsons och Bo Kaspers resterande del av kvällen. Då lär jag iaf somna med ro.

Godnatt, igen

Utanför

Kom nyss hem från grillningen. Hade trott att det skulle bli något lite annat. Men, tja alla har vi väl fel ibland.

Tappade helt stämningen efter ett tag och när jag varken har ägt ett tvspel eller bott i sverige och sett vissa tv-program. Så jag valde att cykla hem. Kände ändå inte för att gå på kåren, eventuellt betala för det när varken mina faddrar var där eller att jag har fått mitt kårkort. Neheddu.

Fick ordentlig hemlängtan när jag satt på Förrådet. Började fundera på mitt liv här. Visst utbildningen är hur bra som helst! Men vad är en bra utbildning när det inte känns lika bra "after-hours"?

Jag längtar efter mina vänner. Även fast vi nu kanske inte bor nära varann, så vet jag var jag har dem när vi träffas vid jul.

Jag hatar den här osäkerheten! Känner mig inte alls pepp inför den kommande nollningsveckan. Men jag har redan fixat kläder inför imorrn, så jag ska nog gå. Samma inför lördagen, så det får nog bli. Men annars får jag se.

Nu ska jag kika film, sen ta natt.

Godnatt

/T

Slappdag

Har haft en rätt slapp dag idag. Bara 45 min skola, fick höra en presentation av Design i Västernorrland och Svensk Design. Var sådär, helt ok. Men pga min sömnbrist (sov dåligt pga min hals) så hade jag svårt att hänga med. Fick däremot en gratis upplag av tidningen Form som jag ska kika i lite senare.

Har fått mitt passerkort nu iaf. Efter många om och men och tre vändor fram och tillbaka på skolgården. Däremot är jag fundersam hur jag ska gå till väga med personnummer.. Skulle gärna fixa ett svenskt personnummer, men inte folkbokföra mig här. Jag är ju ålänning, ingen halvsvensk. Men om jag ska kunna köpa böcker, då måste jag nog göra det. Tyvärr

Var duktig och fixade så gott som klart min outfit till Storsittningen idag. Har även köpt biljetter, så nu är allt klart! Har bara lite småsaker kvar. Tror att det kommer att bli en kul sittning. Fixade egna köttbullar till middag, blev riktigt mumsigt, så nu ligger jag på soffan och vilar. Men lite rum för choklad har jag nog! Haha

Imorrn blir det lite mera program för dagen. Mera i skolan och sen på det grillning med Committ och JFS. Så jag ska nog ta och krypa till sängs.

Godnatt. Ha det!

/T


Nog märks det..

..att jag kommer från Åland. För tidigare ikväll när jag skulle cykla iväg på faddermiddagen så stod det en åländskt-reggad bil ute på gården. Dessutom stod det tre personer runt den.. Tyvärr var det ingen som jag kände igen. Men tydligen bor det en till ålänning i trappuppgången breve mig. Men för det måste jag ändå glo lite sådär lagom. Haha

Var jättetrevligt hos faddrarna ikväll. God pizza och gott sällskap. Synd bara att vi var så några, men samtidigt så är vi inte så många med i vår grupp heller. Planerade inför den kommande pubrundan på onsdagen. Har som tema nationaliteter, och hade tidigare blivit tilldelade Jamaica. Men, efter lite diskussion så har vi nu bytt. Skönt!

Nu sitter jag och kikar på sport och äter plättar. Blev så sugen och har så mycket ägg i kylen, så jag kunde lika gärna laga lite. Mums!

Imorrn är det bara 45min skola. Men måste fixa en del saker på stan. Ska bla fixa mitt passerkort till skolan (som alla andra) och fixa svenskt personnummer.

Nej, om jag skulle ta en NightNurse och sen sova. Är grymt trött och känner hur jag börjar få ont i huvudet. Vill inte bli sjuk nu! Eller, på onsdag och lördag vill jag inte!

Ha det, godnatt!

/T

Lugn söndag

Blev en lugn gårdag. Städade lite och fixade. Lyckades plugga in mitt trådlösa internet här i lägenheten. Men först idag fick jag det låst (efter att ha strulat runt med det).

Idag kom min morbror och hans fru här via med lite saker. Bla ett strykskåp, så nu kan jag stryka mina kära gardiner. Har även fyllt på kylen med lite potatis, morötter, lök och ägg. Inte illa att ha ett trädgårdsland hemma och ha morföräldrar med höns.

Har även fått ont i halsen och börjar känna mig lite snuvig. Så leveransen av Finrexin var behövlig! Speciellt när det inte går att få tag på här i sverige (frågade på ett apotek, men de bara tittade på mig och erjöd mig Panodil Hot, som inte är någon höjdare).

Om en timme ska jag cykla ner till gamla brandstationen och gå på faddermiddag. Hoppas på pizza! Inte helt fel att vara nolla här.

Har börjat nöja mig med att bo här. Sundsvall är nog inte så pjåkigt ändå. Visst, jag bor i Nacksta. Men det är bara bra motion att cykla/gå till skolan på morgonen. Slipper lägga pengar på ett gymkort. Dessutom trivs jag (än så länge) jättebra på programmet, har en riktigt bra klass (de delar jag har hunnit träffa) och gillar skolan i sig. Att Sundsvall verkar vara en bra stad gör det hela inte sämre. Kan nog bli att bo här längre än tom jul (har samlat på mig för mycket grejer att orka packa ner och flytta igen).

Ha det!

/T

Ett gott skratt förlänger livet

Ojoj. Igår satt jag och kikade igenom en film från ölolympiaden som Ullis filmade när vårat lag "skidade". Haha. Om ett gått skratt förlänger livet, så borde jag snart kunna bli rätt gammal.

Gårdagen var en höjdare! Först tacobuffé på BK och sen vidare mot Kåren. Fick en uppgift var som vi skulle göra under kvällen, men det gick sådär med min uppgift. Hade att jag skulle luta mig tillbaka och säga "aaah" när jag hade sagt något bra. Tyvärr så gick det sådär med det. Kul och mycket folk på kåren!

Idag är det öljakt, men jag orkade inte. Efter lite funderande så blev jag hemma. Ingen annan verkade orka gå heller så. Har ändå en hel del som borde göras. Har fortfarande inte fållat upp mina gardiner, jag borde också dammsuga lite. Så kanske jag kan ta och visa bilder på hur jag bor efter det?

Tror jag vet vem jag ska vara på nästa veckas storsittning, temat är film.. Ska googla lite bilder och kika. Imorrn kommer morbror och hans fru här via med lite grejer som jag har lämnat efter mig. Skönt! Sen nästa veckas söndag kommer Edo hit upp. Skönt med lite sällskap!

Nej, fålla gardiner var det ja!

Ha det!

/T

Jag lever!

Men gillar inte hur de har stuvat runt här på sidan när man har loggat in. Men, det är väl som med allt annat. Bara en vanesak.

Vibrännbollen förlorade vi, tyvärr. Det värsta vara att vi förlorade med bara 3 poäng. Gissar på att domarna var mutade (eller att de bara var från JFS). Hade riktigt kul ändå, men trist att inte vinna. Fick se Sundsvall från ovan sen när vi gick hem, för vi var och spelade på Norra Berget. Då borde man ha haft kameran med sig. Efter brännbollen gick vi till Ullis och pratade, tänkte först gå till kåren med sen blev jag trött och gick hem.

Igår hade vi datagenomgång och fick även blörja jobba lite. Försökte även beställa böcker, men det gick inte när jag fortfarande inte har fixat ett svenskt personnummer. Fan vad allt ska krångla! Men jag har fått mitt internet nu.

Gårdagen bestod sen av ölolympiad vid Sidsjön. Var rätt kul och gick väl sådär. Många roliga tävlingar och kul att vi inom Committ (vissa delar) börjar få en bra sammanhållning! Efter sista tävlingen gick vi iväg till Max och sen hemåt.

Idag är jag ledig. Eller, jag har självstudier, men jag har som sagt inga böcker. Har Fixarmässa kl.14 på Kåren. Kanske kan fixa svenskt personnummer då?

Imorrn blir det minisittning med Committ, black and white. Tyvärr så ska vi vara vita (grafiker). Men jag tror inte att jag ändå skulle vilja vara InfoPR iår.. Skulle nog ha fått nog redan första dagen isf med klassen. Haha.

Nej, nu ska jag äta frukost. Sen börja städa och renskriva från tisdagens föreläsning (har fortfarande inte hunnit).

Ha det!

/T

... gårdagens klassiker...

C-O-MMITTARE, VI ÄR COMMITTARE!

Nu ska JFS få nog se på annat!

Först middag, sen mot Förrådet.

Första dagen i skolan och av nollningen

Oj. Usch vad nervös jag var igår morse när jag cyklade ner till skolan! Men, vi är en lagom stor klass (22 pers) så jag tror nog det kan bli bra. Fixade det mesta igår på skolan också. så nu är jag både medlem i kåren och fått min inloggning till sudentportalen. Det enda är då internet till. Men det kommer!

Igår var det först stadsvandring. Verkar vara en skön och trevlig stad! Tror nog det här kommer att bli bra! Igår kväll började nollningen. Hade lära-känna-kväll. Hamnade i en riktigt bra grupp! Vann bla "smör-sångs-tävlingen" som var riktad till generalerna och så vann vi en frågetävling. Så efter gårdagen ligger jag på 86p. Inte illa. Fast, vissa ligger på mer i min grupp. Var ut till kåren, men blev tidig hemgång. började 8.15 idag så.

Var rätt trögt att stiga upp imorse, men samtidigt så var det jätteintressant. Så jag vaknade nog till liv på föreläsningen. Idag efter skolan blev det fika med Ullis, Jenny och Malin. Passade på att göra en intervju som vi ska renskriva imorrn. Sen gick jag och Malin runt och letade saker som fallben, linjaler, brytknivar och mappar. Kändes nog i plånboken det där! Fick även några häten inhandlade och en ny kalender. Så nu håller jag nog mera reda på saker och ting.

Nu ska jag ta det lugnt. Kanske åka och storhandla en del basvaror på Willy's och sen senare ikväll blir det vinbrännboll på JFS. Fick ett peppningsmess från en fadder lite tidigare om att vi skulle krossa JFS senare. Så det känns bra.

Oj! Mycket skrivet, mycket gjort!

Ha det!

/T

RSS 2.0