01 - om mig

Jag heter Victoria Ann-Marie Henriksson. Om jag inte minns helt fel föddes jag en stormig höstnatt den 10 oktober.

Har sedan liten gått under smeknamnet Tojja. Tror min kära syster har med det där att göra. Det var ju såklart lättare att säga Tojja än Victoria. Klappat och klart! Andra smeknamn jag fått mig är Vicke (tack tack Emma), Klimpen, Anki, Thorleif, Vickan mm. Kärt barn har många namn heter det ju. Men Tojja är det som har stannat. (kan berätta att under en liten tid när xit-chatten fanns hade jag ett kärt användarnamn; Me..)

Fast sen jag började lusse så frångick jag Tojja mer och mer. Men, om du vill få mig att lyssna, säg Tojja, inte Victoria. Nu i sverige är det inte många som kallar mig för Tojja, utan jag är Victoria. Kan vara svårigheter med att uttala här som gör Victoria lättare och enklare.

Uppvuxen på Jomala slätten med mamma, pappa och min syster. Efter några år blev det bara jag, mamma och syster yster. Men det går det med. Efter många år hemma på grynnan styrde jag kosan norrut i sverige, mot Sundsvall, för att plugga vid MIUN. Tanken är att jag ska ta examen som grafisk formgivare och kommunikationsvetare nästa vår. Om jag inte går vidare och läser master direkt efteråt.

Hemma på åland har jag det mesta som ligger mig varmt om hjärtat; familjen (förutom syrran som befinner sig i Närpes), mina vänner och allt som ger mig lugn och ro. Planerna är för tillfället att jag ska återvända dit efter att jag är klar med skolan.

Svårt såhär på rak arm att beskriva sig själv. Men jag ser mig själv som en glad och rolig typ. Kan ha mina dagar då jag är sur och tvär, men de går oftas rätt fort över. Jag tycker om allt som är onyttigt och florrigt. Älskar att laga mat (om det är till mer än bara mig) och gärna får det bli mat med det "lilla extra". Tycker om att baka och ser det som ett sätt att koppla av (plus att jag får mig en belöning i form av florret efteråt).

Så här sitter jag i min studentlägenhet och funderar på allt vad plugg, skola och metod heter. På torsdag vankas det tenta.

Så nu vet du det!

Ha det!

/T

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0